Komputer ABS'u jest nad pedałem sprzęgła. Jest cholernie niewygodny dostęp do tego miejsca. Musisz położyć się na dywaniku kierowcy na plecach i wtedy po prawej stronie (z perspektywy leżącego) kolumny kierowniczej zobaczysz podwieszoną puszkę w kolorze aluminium o wymiarach około 15x10 z 2 wtyczkami.
I to jest komputer ABS'u.
Główny – o ile dobrze kojarzę – jest grześ w kanale, raczej bliżej komory silnika, nie wiem, czy nie gdzieś pod miejscem na radio.
Pozdrawiam.
ABS – Czemu nie wyświetla kodu błędu
1, 2
A ja mam pytanko jak sprawdzic czujnik ABS w 323F BG, chodzi mi o to: czy czujnik, czy przewody. Znalazlem na forum wartosci opru i napiecia dla innych modeli, ale nie dla mojego. Zdiagnozowalem juz ktore kolo (tester). I jeszcze jedno: w ktorym miejscu odpina sie czujnik?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Stu
Troche czasu minelo od ostatniego postu ale moze to cos komus innemu pomoze jeszcze:
przy tescie ABSu dioda przy gniezdzie caly czas swieci dlatego ze lamka ktora w tym czasie wyswietla bledy jest lampka od ABSu na tablicy rozdzielczej. Przynajmniej u mnie tak jest.
przy tescie ABSu dioda przy gniezdzie caly czas swieci dlatego ze lamka ktora w tym czasie wyswietla bledy jest lampka od ABSu na tablicy rozdzielczej. Przynajmniej u mnie tak jest.
- Od: 15 sie 2006, 19:42
- Auto: Mazda 626GE 1,8i 16V 1994r.
Ale niestety ze 2 miesiące temu zdarzyło mi się (jak czesto z resztą) zawracać z ręcznym i zapaliła mi się lampka ABSu. I tak po tym zdarzeniu raz się uzbrajał, raz nie – podobnie jak u Ciebie.
Wypluwał błąd czujnika w tylnym kole. I tak jeździłem raz mając ABS, a raz go nie majac. W końcu padł ten czujnik kompletnie i właśnie dziś zamontowałem sprawny, ale szukałem go ok. miesiąca...
hehe...dokładnie tak zrobiłem wczoraj i zapaliła mi się kontrolka od abs ...i blokowałol koła...postał pare godzin......i właczyłem silnik ..przejechałem pare km i zgasło....ciekawe na jak długo....pewnie będe czujnika szukał jak i Ty
Wypluwał błąd czujnika w tylnym kole. I tak jeździłem raz mając ABS, a raz go nie majac. W końcu padł ten czujnik kompletnie i właśnie dziś zamontowałem sprawny, ale szukałem go ok. miesiąca...
hehe...dokładnie tak zrobiłem wczoraj i zapaliła mi się kontrolka od abs ...i blokowałol koła...postał pare godzin......i właczyłem silnik ..przejechałem pare km i zgasło....ciekawe na jak długo....pewnie będe czujnika szukał jak i Ty
http://www.site-clocks.com/flash/clocks ... hex=00AA00" width="150" height="75" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash">
- Od: 31 maja 2006, 21:08
- Auto: 323F 2.0 diesel 90 koników 99r
luzaklive1 napisał(a):Ale niestety ze 2 miesiące temu zdarzyło mi się (jak czesto z resztą) zawracać z ręcznym i zapaliła mi się lampka ABSu. I tak po tym zdarzeniu raz się uzbrajał, raz nie – podobnie jak u Ciebie.
sorki cos mi z cytowanie inny osób sie powaliło....
http://www.site-clocks.com/flash/clocks ... hex=00AA00" width="150" height="75" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash">
- Od: 31 maja 2006, 21:08
- Auto: 323F 2.0 diesel 90 koników 99r
1, 2