Skrzypiace zawieszenie
1, 2
Niestety niekoniecznie to musi byc sworzen wahacza, bo tez juz to przerabialem. Mozliwe, ze ta guma przy sprezynie, ale jak to sprawdzic? Da sie jakos tak nie zabaroz inwazyjine czy trzeba pol przodu rozebrac?
- Od: 16 paź 2007, 21:38
- Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))
Panie nicek777 patrzyłem na gumy już kiedyś. Są w pewnych miejscach wysunięte. Być może to one są przyczyną ale dziać zaczęło mi się tak kiedy wymienili mi sworzeń wahacza dlatego podejrzewam go. Bezinwazyjnie? Da się. założyć ściągacz sprężyn i podnieść na lewarku auto. Wtedy można ułożyć gumę prawidłowo o ile nie uległa mocnemu zniekształceniu. I chyba pożyczę takie ściągacze.
A tez skrzypia te smieszne odbojniki, ja wymienilem na monroe i skrzypia ze glowa najgorzej jak mokro...
tez lubi sa sworznie wahaczy poskrzypiec jak sie koncza
tez lubi sa sworznie wahaczy poskrzypiec jak sie koncza
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Panowie pomocy!
coś strasznie skrzypi, jęczy z przodu gdy wpadnę w dołek albo jadę przez ogranicznik. na postoju przy 'bujaniu' auta ręcznie też. Pewnie jakaś głupota, domyślam się ale mam żonę w szpitalu, prawdopobnie dziś w nocy, jutro rano urodzi i tu pytanie. Czy mogę jeździć bezpiecznie? Chyba się zaraz wykończe z tych nerwów....
coś strasznie skrzypi, jęczy z przodu gdy wpadnę w dołek albo jadę przez ogranicznik. na postoju przy 'bujaniu' auta ręcznie też. Pewnie jakaś głupota, domyślam się ale mam żonę w szpitalu, prawdopobnie dziś w nocy, jutro rano urodzi i tu pytanie. Czy mogę jeździć bezpiecznie? Chyba się zaraz wykończe z tych nerwów....
- Od: 23 lut 2015, 21:47
- Auto: Mazda 6 2.0 Benzyna 2006
1, 2