Siema mam pewien poważny problem a brak mi dalszych pomysłów opisze całą sytuacje.
Biegi w mojej madzi wszystkie wchodzily dobrze prócz 2 i wstecznego .2 przy wrzucaniu stwiala opór a wsteczny jak wrzucalem to skrzynia zgrzytala musialem wysprzęglić i ponownie wrzucić. W związku z tym postanowilem wymienic wszystkie tulejki i sworznie od drążka zmiany biegów i oczywiscie olej zmienic w skrzyni na nowy. W rezultacie wszystkie biegi wchodzily jak w masełko a 2 i wsteczny bez zmian.
Więc teraz postanowilem zmieinc skrzynie biegów na inna od kf .Zakupiłem używaną od jednego z naszych forumowiczów zakupiłem znowu nowy olej. Skrzynia została zalożona i rezultat dalej bez zmian. Z tym ze mechanik przy zmianie skrzyni stwierdzil ze mam sprzęgło do wymiany bo docisk juz jest na wykonczeniu.
Teraz pytanie czy moje problemy z 2 i wstecznym są spowodowane tym ze sprzęglo juz mówi

czy poprostu moja skrzynia stara jak i ta która kupiłem mają zepsute synchronizatory ? Doradźcie co mam robić?
Bardzo prosze o nie podpinanie tego tematu do innego. I prosze bardzo o szybkie porady co dalej mam robić?
[flash=]http://img828.imageshack.us/img828/9083/23745dc71d60e2d78f0b703.gif[/flash]