P.S Witam na forum
montaż wspomagania kierowinicy
Strona 1 z 1
Posiadam mazde 323C rocznik grudzień 94 1.4 z instalacją gazową. Auto świetnie się prowadzi jedyne co mnie nie zadowala to brak układu wspomagania kierownicy. Widziałem że są wersje tej mazdy ze wspomaganiem. Czy jest możliwość instalacji tego w moim samochodzie?? Jeśli tak to prosiłbym o podanie wszystkich części do tego potrzebnych i mniej,więcej kosztów.
P.S Witam na forum
P.S Witam na forum
- Od: 21 cze 2008, 10:20
to już nadwozie BA?
ja robiłem takie coś w BG i nawet jeśli tym autem pojeżdżę tylko pół roku to i tak uważam, że się opłacało.
ja potrzebowałem maglownicę (przekładnie kierowniczą) pompę wspomagania i przewody. rzeczą jaka może ci sprawić mały problem to otwory na śruby mocujące pompę wspomagania – są umiejscowione od przodu silnika i przez tyle lat na pewno naleciało tam sporo syfu. trochę się bawiłem, zanim udało mi się wkręcić śruby ale i tak bez gwintownika i płukania wd-40 się nie obeszło trochę zabawy było też z wpychaniem maglownicy na swoje miejsce – ja ją wciskałem koło koła (nawet nie zdejmowałem osłony, tylko ją odgiąłem no ale się udało.
ja robiłem takie coś w BG i nawet jeśli tym autem pojeżdżę tylko pół roku to i tak uważam, że się opłacało.
ja potrzebowałem maglownicę (przekładnie kierowniczą) pompę wspomagania i przewody. rzeczą jaka może ci sprawić mały problem to otwory na śruby mocujące pompę wspomagania – są umiejscowione od przodu silnika i przez tyle lat na pewno naleciało tam sporo syfu. trochę się bawiłem, zanim udało mi się wkręcić śruby ale i tak bez gwintownika i płukania wd-40 się nie obeszło trochę zabawy było też z wpychaniem maglownicy na swoje miejsce – ja ją wciskałem koło koła (nawet nie zdejmowałem osłony, tylko ją odgiąłem no ale się udało.
- Od: 12 cze 2007, 17:30
- Auto: była 323BG| jest 626 GE 97 1,8
Tak jest to nadwozie BA. Nie znam się kompletnie na tym, ale jak poszedłem do mechanika to powiedział że się nie opłaca tego robić bo dużo części potrzeba i w ogóle duże koszty. Po prostu u mnie w mieścinie nie ma dobrych fachowców
Chce mieć wspomaganie bo ten samochód dosyć ciężko prowadzić bez
Czy jak wezmę cześci od 323C z silnikiem 1.5 będzie pasowało do mojej? Bo takich najwięcej na allegro
- Od: 21 cze 2008, 10:20
akurat silnik jest tu chyba bez znaczenia. niech jakiś posiadacz BA wypowie się co tam jest potrzebne, ale przypuszczam, że oprócz pompy przewodów i maglownicy nic nie będziesz potrzebował, najlepiej znajdź na allegro ogłoszenie gdzie ktoś sprzedaje części do twojej mazdy i zapytaj sie o cały komplet – oni też nie są z pierwszej łapanki i na pewno wiedzą co jest potrzebne.
ooo właśnie sobie przypomniałem, że u mnie potrzebowałem koło pasowe na wale bo miałem z jednym kołem na alternator a potrzebowałem tak jakby dwa koła jeden na alternator (pasek klinowy) i na pompe wspom. (pasek wielorowkowy) i ze znalezieniem tego koła miałem problem własnie, w końcu kupiłem cały blok od 1,6 za 100 zł
pamiętam z moich poszukiwań, że efka 1,5 ma to właśnie koło na 2 paski wielorowkowe – ty masz silnik 1,3 i nie wiem ja będzie u ciebie
Do wieczora powinieneś uzyskać wyczerpującą odpowiedź – tak to już jest z tym forum
ooo właśnie sobie przypomniałem, że u mnie potrzebowałem koło pasowe na wale bo miałem z jednym kołem na alternator a potrzebowałem tak jakby dwa koła jeden na alternator (pasek klinowy) i na pompe wspom. (pasek wielorowkowy) i ze znalezieniem tego koła miałem problem własnie, w końcu kupiłem cały blok od 1,6 za 100 zł
pamiętam z moich poszukiwań, że efka 1,5 ma to właśnie koło na 2 paski wielorowkowe – ty masz silnik 1,3 i nie wiem ja będzie u ciebie
Do wieczora powinieneś uzyskać wyczerpującą odpowiedź – tak to już jest z tym forum
- Od: 12 cze 2007, 17:30
- Auto: była 323BG| jest 626 GE 97 1,8
Strona 1 z 1