Panowie
Czy ktoś może wymieniał tuleje tylego drążka poprzecznego?? Okazało się, że mam tam luz i trochę stuka. W warsztacie powiedzieli mi, że nie mogą znaleźć samych tulei i trzeba najpierw zdjąć, zmierzyć i wtedy coś dobrać.
Może ktoś zna wymiary tych tulei, lub wie gdzie można to kupić ??
Tuleja tylnego drążka poprzecznego (wewnętrzna) – czy można dostać samą tuleję i gdzie??
Strona 1 z 1
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
ArtX napisał(a):Rusz trochę głową
Skoro tak ironizujesz, myślę że znasz odpowiedź na moje pytanie.
Ja znalazłem na tej stronie tylko to http://www.tedgum.pl/pl/katalog/MAZDA/3 ... -WEWN.html
a według znajdującego się tam opisu jest to tuleja do innych modeli
- Od: 26 mar 2005, 17:54
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 Z5 "97
modezo
Proponuje do nich zadzwonic, tak jak zrobilam to ja – na podstawie danych jakie im podasz powiedza ci czy ta tuleja pasuje czy nie.
Napewno osoby pracujące tam odpowiedzą na twoje pytania i rozwieją wątpliwości. Zakład ten specjalizuje się w dorabaniu tulejek do danych modeli na podstawie orginalnych cześci – jeżeli chcesz zawsze możesz na siłę pasowac coś od innych marek samochodów.
jest jednym z popularniejszych modeli – myślę, że napewno mają...
Pozdrawiam
Proponuje do nich zadzwonic, tak jak zrobilam to ja – na podstawie danych jakie im podasz powiedza ci czy ta tuleja pasuje czy nie.
Napewno osoby pracujące tam odpowiedzą na twoje pytania i rozwieją wątpliwości. Zakład ten specjalizuje się w dorabaniu tulejek do danych modeli na podstawie orginalnych cześci – jeżeli chcesz zawsze możesz na siłę pasowac coś od innych marek samochodów.
modezo napisał(a):sprawdzałem nie mają w ofercie do BA
jest jednym z popularniejszych modeli – myślę, że napewno mają...
Pozdrawiam
anonimka napisał(a):jest jednym z popularniejszych modeli – myślę, że napewno mają...
no i nie mają, dzwoniłem do nich, jak im podam wymiary to mogą coś dobrać. Więc póki co nie widzę innej opcji jak wyjęcie i zmierzenie. Aż dziwne, że nikt nie ma sklasyfikowanej takiej tulei.
Ostatnio edytowano 1 gru 2007, 15:44 przez modezo, łącznie edytowano 1 raz
modezo napisał(a):no i nie mają, dzwoniłem do nich, jak im podam wymiary to mogą coś dobrać. Więc póki nie widzę innej opcji jak wyjęcie i zmierzenie. Aż dziwne, że nikt nie ma sklasyfikowanej takiej tulei.
No jest z tym problem bo mazda nie przewidziała tulejek jako osobnych zamienników, w tym wypadku trzeba kupic cały wahacz (drążek) – a to nie jest mały koszt. Najpierw zmierz swoje tuleje i jeszcze raz do nich zadzwon byc moze mają one takie parametry jak jakies tuleje z innych modeili mazdy – mam nadzieje, że sie uda – jeżeli nie to bedziesz musiał albo pasowac albo inwestowac w nowe wahacze...
No cóż w poniedziałek stawiam auto do warsztatu niech wyjmują i działają dalej. Jeżeli znajdę jakąś inna tuleję pod wymiar to zostawię info na przyszłość jak sobie poradzić z takim problemem.
Anonimka dzięki za rady
Pozdrawiam
Anonimka dzięki za rady
Pozdrawiam
Nadal tak uważaszmodezo napisał(a):Skoro tak ironizujesz
Już po sprawie. Błędna diagnoza usterki przysporzyła mi długich i żmudnych poszukiwań owej tulei. Okazało się, iż w moim przypadku poluzowała się tylko śruba mocująca, co było przyczyną stuków i puków, sama tuleja natomiast jest w dobrym stanie. Dokręcenie i ustawienie na nowo zbieżności wyeliminowało problem.
Jednak nie zmienia do faktu, że poświeciłem sporo czasu na znalezienie tulei. Próbowałem w różnych firmach i nigdzie nie mieli. Koszt całego drążka w serwsie 730zł
Nawet po podaniu wymiarów nigdzie nie mogli nic dobrać.
Koncząc nie życzę nikomu problemów wiążących się z koniecznością wymiany tego elementu.
Pozdrawiam
Jednak nie zmienia do faktu, że poświeciłem sporo czasu na znalezienie tulei. Próbowałem w różnych firmach i nigdzie nie mieli. Koszt całego drążka w serwsie 730zł
Koncząc nie życzę nikomu problemów wiążących się z koniecznością wymiany tego elementu.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1