Jest tak ruszam bez buksowania z 1-nki oczywiscie gaz do oporu w momencie kiedy silnik juz porzadnie ciagnie ok 4500/obr wyczuwa sie dziwne drgania jak by kolo bylo luzne lub półoś ,i raczej wyczuwa sie to bardziej z lewej strony (jazda tylko na wprost)
Czy ktos sie moze spotkał z czyms takim ?
Dodam ze podczas buksowania nie wyczuwam tego i jest to tylko na 1-szym biegu w momencie najwiekszego ciagu bo jezeli ciut wolniej przyspieszam to juz jest ok
Sprawdzilem wszystkie mocowania gumy i caly przód nie zauwazylem zeby bylo cos nie tak jutro jade jeszcze sprawdzic dokladnie zbierznosc bo jest teoria ze moze byc to przyczyna
Dziwne wibracje ,drgania jak by delikatne stukanie przy gwałtownym przyspeszaniu
Strona 1 z 1
No i poswiecilem dzis pare godz i lipa nie idzie dojsc co to moze byc ? przelozylem dzis kola i tarcze prawa lewa i nic nie dalo sprawdzilem po raz 10ty wszystkie sinebloki gumy itp z przodu i wydaje sie ze jest wszystko ok a te stuki jak byl tak sa i nawet jak by wieksze i zauwazylem ze w delikatnym łuku jak przyspieszam i prostuje kierownice to tez jest taki stuk wystarczy ze odpuszcze odrobine gazu i dodam przestaje stukac
No choroba wie co to moze byc jak bede mial chwilke to jade gdzies na szarpaki moze cos tam wyjdzie ?
No choroba wie co to moze byc jak bede mial chwilke to jade gdzies na szarpaki moze cos tam wyjdzie ?
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
A sprawdziles czy to nie przeguby dogorywaja...?
If you notice this notice, you may notice that this notice, was not worth noticing
- Od: 13 cze 2004, 16:00
- Auto: była: 323 BF 1.3 LPG 1988r.
jest: MX-5 NBFL Unplugged 1.6 2004r.
A może to to przegub wewnętrzny w skrzyni Ci siada ,,,czy jak to się tam nazywa. Ja miałem taką sytuację ale z prawej strony
a odgłos wyczuwalny jest właśnie na lewej stronie ( u mnie było na prawej ).
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
hmn raczej jak byly by przeguby to powinno bardziej stukac (takie charakterystyczne trzaski ) czym mocniej kola skrece przynajmniej zew. przegob a tu na poczatku tylko kola rowno na wprost i max ciag silnika
Teraz juz sie na sililo i bardziej stuka jak lekko kola skrecam gaz do oporu i stuka nawet jak wyprostuje doputy nie odpuszcze gazu.
tak jak by cos po skreceniu kol wychodzilo ze swojego miejsca i wczasie ciagu niechcialo wrocic na prawidlowe polozenie .
Jutro rozepne stabilizator jeszcze jak nic nieda to juz bede kombinowal z polosiami ale niewiem jaki jest sens jezeli wydawac by sie moglo ze raczej sa ok ale co mi pozostalo
?
Teraz juz sie na sililo i bardziej stuka jak lekko kola skrecam gaz do oporu i stuka nawet jak wyprostuje doputy nie odpuszcze gazu.
tak jak by cos po skreceniu kol wychodzilo ze swojego miejsca i wczasie ciagu niechcialo wrocic na prawidlowe polozenie .
Jutro rozepne stabilizator jeszcze jak nic nieda to juz bede kombinowal z polosiami ale niewiem jaki jest sens jezeli wydawac by sie moglo ze raczej sa ok ale co mi pozostalo
organo mam cos podobnego tyle, ze w 323F BG nie BA. Lewa strona niby ok. Przegub zewnetrzny i wewnetrzny rozebrany przez mechanikow i igła. Poza tym zewnetrzny jakis pol roku temu byl zmieniany wraz z lozyskiem na NGK czyli dobry zamiennik. Moze to byc sprawa samej polosi. Ja tez jeszcze nie doszedlem co to jest. W sobote albo poniedzialek odstawiam auto na Buraczna we Wroclawiu to mam nadzieje, ze sobie chlopaki z tym poradza. W dwoch warsztatach nie dali rady. Nie wykumali co to jest niestety. Mam nadzieje, ze na Buraczanej dadza rade skoro to pogwarancyjny serwis Mazdy
Jak znajdziesz przyczyne wczesniej to daj znac, bo moze ten sam problem bedzie u mnie.
pozdro,
Jak znajdziesz przyczyne wczesniej to daj znac, bo moze ten sam problem bedzie u mnie.
pozdro,
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
A założyli Ci mechanicy zawleczkę zabezpieczającą przegub przy zmianie
Wcale bym się nie zdziwił jaby Ci zwyczajnie wysuwała półośka z przegubu. Kolega miał tak w swoim fiacie Brava 
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
nie mam pojecia tego nie sprawdzalem. ale jest tak, ze przy skrecaniu w prawo zaczyna bic i na prostej jak ostro daje w d..pe na 2 i 3 biegu. moze byc, ze czegos nie dopieli, a ja tego sam jeszcze nie sprawdzalem, bo nie mam gdzie
pozdro
pozdro
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
radziu napisał(a):Jak znajdziesz przyczyne wczesniej to daj znac, bo moze ten sam problem bedzie u mnie.
JAk znajde napewno napisze
farciarz napisał(a):A założyli Ci mechanicy zawleczkę zabezpieczającą przegub przy zmianie
hmn to w sumie jest mysl troszkie roboty przytym ale moze jakos uda mi sie zajrzec po odslonieciu gumy Teoria wydaje sie byc słuszna zwlaszcza ze połoś przesuwa sie ok 5-8mm na boki ale napewno troszkie powinna ciekawe ile ale jak znajde chwilke to napewno rozbiore i zobacze jak to jest z tym zabezpieczeniem umnie
farciarz napisał(a):A założyli Ci mechanicy zawleczkę zabezpieczającą przegub przy zmianie Wcale bym się nie zdziwił jaby Ci zwyczajnie wysuwała półośka z przegubu. Kolega miał tak w swoim fiacie Brava
he he dziekować farciarzowi
na 99% to bedzie przyczyna dzis przesuwajac prawa półoś luz ok 2cm (bo lewa prawie nie ma luzu a bicie wyczuwalne bylo z lewej strony widocznie przenosilo ) i zaciskajac oslone gumowa przegubu tak aby ta połos trzymala w jedej pozycji wyjechalem sie przejechac i Odziwo zero stukania
hubi napisał(a):miałem tosamo wymieniłem dwie pułosie wraz z przegubami i jest OK
hehe pewnie koszt nie mały ja narazie naciagnolem tylko madzety tak aby sciagaly polos do kola i spokoj
Strona 1 z 1