zawieszenie
Strona 1 z 1
koledzy mam problem chodzi oto że przy jezdzie gdy koła są skręcone słychać jakiś dzwięk.słychać go głównie w aucie.Dodam że kierownica lekko mi poszła na bok,drzy lub bije mi podczas jazdy najpierw powyżej100km na h teraz nawet przy 80.A dodam też że zaczeło mi ją wozić drogą nawet na suchej nawierzchni,gdy wjadę w dziurę koleinę automatycznie mi gdzieś ucieka.Byłem w diagnostyce wszystko ok,a nie jest ok.Stała u mechanika ja obstawiałem że może to przegub ale mechanik stwierdził że to nie przegub i że wszystko jest ok
już nie chodzi o ten denerwujący dzwięk,tylko o wspomiane nietrzymanie się na drodze.Kiedyś zasuwałem nią 175km-h teraz jadąc tyle leżał bym w rowie 

Zakladajac ze jechalbys autostrada lub eska to w rowie bys nie wyladowal ale jesli jezdzisz po krajowych, wojewodzkich lub powiatowkach 175kmh to jestes skonczonym ....
a teraz do rzeczy. Opony masz do luftu.. prawdopodobnie. Jedz by je wywazyli ale zanim to zrobisz to nabij je do 2,6 bara okolo i sprawdz czy objaw nadal jest. Jeslu tak to spusc z powrotem, przeloz kola z przodu na tyl no i przede wszystkim wywaz.
wyważone mam,mechanik całą przetrzepał i nic nie znalazł zero luzów
byłem w diagnostyce powiedział że od oponów bo jezdziłem najpierw na 13 stalówkach zimówkach i było
a jak założyłem15 na alu co miałem na lato tragedia 

Moim zdaniem tak czy owak wina prawdopodobnie leży po stronie ogumienia i kół. Zbieżność prawidłowa?
Pamiętajmy też, że tył także podlega regulacji zbieżności o czym niestety nie każdy mechanik pamięta/wie!
Regulując zbieżność w pierwszej kolejności musimy sprawdzić i ew. wyregulować tył a następnie przód.
A ten dźwięk jesteś w stanie jakoś opisać?
Czy masz możliwość podjechać gdzieś, gdzie wyważają koła na pojeździe?
PS. Radek – zapoznaj się z podziałem Forum ale nowe tematy zakładać we właściwych działach.
Regulując zbieżność w pierwszej kolejności musimy sprawdzić i ew. wyregulować tył a następnie przód.
A ten dźwięk jesteś w stanie jakoś opisać?
Czy masz możliwość podjechać gdzieś, gdzie wyważają koła na pojeździe?
PS. Radek – zapoznaj się z podziałem Forum ale nowe tematy zakładać we właściwych działach.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
wątek do zamknięcia sorki za zamieszanie,przyczyną była nieprawidłowa zbieżność
madzia ma się dobrze
a drzało bo aluch jakimś cudem się skrzywił