Witam.
Mam taki problem że jak odpalę auto i ruszam to słychać jak pompa się uzbraja(ewentualnie klocki się cofają).Jak jadę naszą patatajką A18 i hamuję to czasami pedeł wpada w podłogę i ABS ostro czuć a czasami normalnie hamuje.Niewiem jaka tego przyczyna jest.
Słychać pompę hamulcową przy ruszaniu
Strona 1 z 1
Pompa ABS ma prawo się włączyć podczas pierwszego ruszania z miejsca autem po uruchomieniu silnika. Jest to chyba jakiś test układu ABS.
Lampka od ABS'u normalnie gaśnie po włączeniu zapłonu i już nie zaświeca się?
Zaś w kwestii problemów z hamowanie opisz to dokładniej bo tak na odległość to tylko z fusów możemy wróżyć.
Jak pedał idzie do końca to jest hamowanie czy go nie ma?
Hamują wszystkie koła?
Lampka od ABS'u normalnie gaśnie po włączeniu zapłonu i już nie zaświeca się?
Zaś w kwestii problemów z hamowanie opisz to dokładniej bo tak na odległość to tylko z fusów możemy wróżyć.
Jak pedał idzie do końca to jest hamowanie czy go nie ma?
Hamują wszystkie koła?
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
ABS gaśnie.Właśnie z tym hamowaniem różnie jest i niewiem od czego załeży.Pedal potrafi do samego końca wpaść i w tedy muszę szybko 2 raz cisnąć.Układ nie jest zapowietrzony,nowe tarcze i klocki są.
- Od: 25 lut 2011, 19:32
- Auto: 323f ba 1.5 16v 96r+LPG
Gasnie ale tak jak napisalem wczesniej to zazwyczaj pierwsze objawy umierania czujnika.
-
Przemek323c
A może zostawmy w spokoju ABS bo coś mi się widzi, że większy problem masz z samą pompą hamulcową.
Nieważne przecież czy ABS działa czy nie to jednak nie jest normalne aby pedał hamulca wpadał do samego dołu podczas hamowania.
Nieważne przecież czy ABS działa czy nie to jednak nie jest normalne aby pedał hamulca wpadał do samego dołu podczas hamowania.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Jesli przy tym wpadaniu slychac "pierdzenie" pompy abs to jak najbardziej zwiazek jest.
-
Przemek323c
Czasami czuć nawet na suchym asfalcie ostro ABS jakbym na lodzie hamował.I to są te 2 główne objawy,wpadający pedał i ABS.Po wymianie sprzęgła trza je odpowietrzyć?Bo to niby połączone jest.Przed wymianą też to się dzialo ale nie tak często może.Kiedyś wymigało mi błędy od ABS.Czujnik wymieniłem przy okazji wymiany bębnów z tyłu.
- Od: 25 lut 2011, 19:32
- Auto: 323f ba 1.5 16v 96r+LPG
Strona 1 z 1