Witam,
Z zapytaniem, czy zwrotnica z Mazdy 323 1.3 albo z MX-3 będzie pasowała do Z5 BA ? Wczoraj niestety wykręciłem śrubę zacisku razem z gwintem i znalazłem kilka ofert właśnie z 323 1.3 albo z MX-3 i zastanawiam się czy mogę kupować i montować u siebie ;D
Zwrotnica mazda 323F BA 1.5
Strona 1 z 1
arafal21 napisał(a):A co to zmieni? Bierz z z5 do Ba zeby pozniej kwiatki nie wyszly.
Zmieni to, że jeżeli są takie same to wtedy jeszcze dzisiaj będę mógł ruszyć autko
Przemek323c napisał(a):Wstaw helicoila i po sprawie.
A gdzie takie coś dostać, oprócz allegro ?
No tak, tylko ciężko będzie mi zostawić samochód na parkingu, na kobyłce, bo jazda nie wchodzi zupełnie w grę. Zastanawiałem się nad włożeniem tak o pół centymetra dłuższej śruby.
Jesli nie bedzie wadzic o tarcze mozesz probowac zeby sie jakos doturlac do warsztatu.
-
Przemek323c
Wcale nie musi byc z abs, sam mam jedna bez abs i tylko dziury dowiercic wystarczy na mocowanie czujnik i wsio
A w żeliwie bardzo lekko sie wierci, gwint dorobic i bedzie grac. Choc na alledrgoo czy olx nie brakuje naperwno zwrotnic z abs.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Pomysl czy jest sens. Samej zwrotnicy bez piasty raczej nie wymienisz, bo lozysko sie rozpadnie. W kupnej jest duze prawdopodobienstwo, ze lozysko szybko umrze bo pewnie lezalo na dworze i zawilgotnialo. Dolicz do tego robote na demontaz starej, jezdzenie i montaz nowej. Naprawde szybciej i zapewne taniej bedzie wstawic helicoila.
-
Przemek323c
No tak, tylko że to też muszę albo wymontować zwrotnicę i pojechać z nią gdzieś na warsztat jakiś, albo dokupić śruby dłuższe, odpowietrzyć układ i powolutku pojechać gdzieś. Obawiam się lekko tego, że w województwie Pomorskim mogą jeszcze nie znać takiej technologii.
Strona 1 z 1