Witam mam pytanie czy skrzynia od silnika 1.5 pasuje do silnika 1.8???
z tego co wiem różni się półosiami, ale czy może ktoś to sprecyzować??
Skrzynia biegów do silników 1.8 a 1.5 – czy są zamienne?
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 13 mar 2014, 08:27 przez Marek 161BD081, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Poprawa tematu
Powód: Poprawa tematu
- Od: 25 sty 2011, 10:51
A czemu skrzynia od silnika 1.5 ma nie pasować do silnika 1.5? Nie rozumiem pytania... I po co robić dubel tematu?
kolega widocznie sie troszke zagalopował i wyszły mu dwa tematy,widocznie bardzo sie spieszy z ta skrzynią
pewnie chodzi czy o skrzynie z 1,5 bedzie pasować do 1,8,Będzie????,chyba nie.....
pewnie chodzi czy o skrzynie z 1,5 bedzie pasować do 1,8,Będzie????,chyba nie.....
-
Lantis 89
według ludzi którzy robili swap silnika z 1.5 na 1.8 skrzynia pasuje. bo zostawiali skrzynie a wymieniali silnik+oprzyrządowanie. oczywiście w takim przypadku półosie też zostają od 1.5 więc pasują
ale ja tego nie robiłem więc radze poszukaj w tematach o swapie
ale ja tego nie robiłem więc radze poszukaj w tematach o swapie
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
Witam właśnie sam robię taką przeróbkę i czy pasuje NIE NIE i jeszcze raz NIE!!!! . Ale już skrzynie kupiłem więc ją muszę założyć wiec potrzeba tak: Skrzynia od Z5 , Łapa mocująca od Z5, Koło zamachowe tarcza i docisk od Z5 [koło zamachowe jest lżejsze wiec powinno poprawić osiągi] . półośki niestety od Z5 nie pasują trzeba te orginalne półośki od BP dać do jakiegoś dobrego tokarza żeby przerobił a prawą tą co jest do bloku przykręcana trzeba skrucić ok. 5mm. moja madzia ma silnik po remoncie i skrzynie od 1.5 Z5 mam nią dopiero przejechane 70km po remoncie więc jak ją dotre to wstawie filmik jak efekty pozdrawiam

Strona 1 z 1