Mam pytanie chcę wymienić hamulce tyknie z bębnów na tarcze w mojej Madzi BA 1.8 16v i jest taki problem ze nie wiem od jakiego modelu można zrobić przeszczep zastanawiam się od Mazdy BJ ale czy cala belkę czy tylko pdzespoly
Wymiana z bebnow na tarcze do Mazdy BA 1.8 16V
Strona 1 z 1
Witam!
Mam pytanie chcę wymienić hamulce tyknie z bębnów na tarcze w mojej Madzi BA 1.8 16v i jest taki problem ze nie wiem od jakiego modelu można zrobić przeszczep zastanawiam się od Mazdy BJ ale czy cala belkę czy tylko pdzespoly
A takie moje pytanie z innej ubawu. Po kiego ci to robić?
Tylne hamulce biorą niewielki udział w hamowaniu to jest jakieś 20-30%. Tylko kasa w błoto a korzyści zero
bo jak masz dobre bębny to sobie bez problemu na nich podriftujesz no i pod wysoką górę też auto będzie stać w miejscu na ręczynm 
A jezdziles Andrzej autem z tarczami na tylnej osi? Przeciez hamowanie duzo bardziej efektywne niz z bebnami, a tym bardziej ze ma Bp i juz ma wieksze przednie, jak dolozy tarcze na tyl to bedzie stawac deba przy hamowaniu. z tego co wiem to mozna z mx-3 zalozyc tez jest 4 szpilki na piascie choc bd bardzo sie nie rozni.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
No arafal ja jezdzilem wieloma autami a mazda bez abs nie ma jakiejs super rewelacji w hamowaniu a ostroznosc na drodze zachowac nalezy zawsze bez tego i abs ci nie pomoze. Stad tez moje pytanie czy warto wywalac kase w to bo rewelacji z tego nie zrobi.
Ostatnio edytowano 23 lut 2014, 20:43 przez Andrzej414, łącznie edytowano 1 raz
Tak jak arafal napisał, z MX-3 da się przełożyć bez problemu, bo sam robiłem przymiarkę. Jeżeli coś tam się wie o samochodach i ma się narzędzia dasz radę
. Kasy aż tak dużo taki swap nie zje, poza tym będzie względnie unikatowa BA 

Ale ma wieksza tarcze jak z5 takze juz lepiej hamuje:P jak tarcze dorzuci beda zyletki:P A czy z absem czy bez jeden h.. tylko w zimie sa roznice:)
Tak mi sie wydawalo, jak kolega chce i ma checi niech dziala
Tak mi sie wydawalo, jak kolega chce i ma checi niech dziala
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
wiczkens – wątek założony w niewłaściwym dziale.
Proszę zaznajomić się z Podziałem Forum aby na przyszłość posty pisać w odpowiednich działach.
Temat przenoszę.
PS. i uzupełnij proszę profil o lokalizację
Proszę zaznajomić się z Podziałem Forum aby na przyszłość posty pisać w odpowiednich działach.
Temat przenoszę.
PS. i uzupełnij proszę profil o lokalizację
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Wygląd taak
tarcze będą większe od kół
no próbuj
to tylko McPerson
filozofii żadnych nie ma pod warunkiem że pasuje i nie trzeba za wiele przerabiać 
Strona 1 z 1