Jakiej firmy kupic tarcze, klocki, amortyzatory, sprzęgła itd.? – wątek wspólny dla BA
Robb napisał(a):Więc chyba na te Lovby się zdecyduje ktoś w końcu musi je przetestować
Tylko nie wiem czy z allegro czy z carspeed brać.
W carspeed 150zł/szt, allegro 109zł/szt.
Ale może w allegro jakieś podróbki będą :/
Po dziurach staram się nie jeździć, jak wyjeżdże przez 2 lata 20kkm to będzie dobrze ale pewnie będzie mniej.
Pewnie że z allegro, w carspeedzie wcale nie jest tanio
gregorius 323 F napisał(a):Okazuje się i ponoć to częsta przypadłość w BA że wybity jest frez łączący przegub wewnętrzny prawy z przedłużką półosi podpartą na łożysku pod alternatorem.
Łatwo to sprawdzić wystarczy chwycić z kanału ręką za przegub i poruszać obudową (u mnie jest łatwo wyczuwalny luz osiowy powodujący wpadanie całego przegubu w wibracje.
Pozdrawiam.
Sprawdźcie to u siebie żeby niepotrzebnie nie wywalać kasy na łożysko koła
Witam dzisiaj szukałem przyczyny coraz glośniejszego wycia po prawej stronie, po podniesieniu auta odpaliłem wrzuciłem piatke i słuchałem i faktycznie dzwięk dochodzi z przegubu wewnętrznego. Po złapaniu za przegub wewnętrzny wyczuwalny jest spory luz góra dół w miejscu w którym przegub wchodzi w podpore, łożysko w podporze wygląda na dobre bo pólośka od strony skrzyni prawie wogóle nie ma luzu.
I teraz jesli faktycznie wybity jest ten frez to jak temu zaradzic? kupic cała półośke używke? czy da radę kupic nowy przegub wewnętrzny? Nie wiem chyba będe musiał wyciągnąc całą półośke i sprawdzić co da się zrobić, czy przy wyciąganiu ze skrzyni póloski nie bedzie wyciekał olej? jak powina wyjśc łatwo czy trzeba użyc siły?
A co sądzicie o tym zestawie: AMORT. TYŁ 2szt. MAZDA 323 F BA 94-98 KAYABA +odb
http://allegro.pl/amort-tyl-2szt-mazda-323-f-ba-94-98-kayaba-odb-i2075224603.html
Ktoś kupił kiedyś coś od tego usera: e-amortyzatory warto ?

Ktoś kupił kiedyś coś od tego usera: e-amortyzatory warto ?
- Od: 24 lip 2008, 07:13
- Auto: 323F BA 1.5 Z5 98r. FULL Opcja
wojas_007 napisał(a):Ktoś kupił kiedyś coś od tego usera: e-amortyzatory warto ?
Kupiłem u niego KYB na tył i przód, odboje miał wtedy na osobnych aukcjach. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. I z czystym sumieniem mogę polecić.
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Kupiłem takie same wczoraj u mnie w mieście. Cena bardzo dobra, myślę, że taniej już nie znajdziesz.
- Od: 1 lut 2012, 01:05
- Auto: 323F BA '97r 1.5 Z5
Witam,mam pilnie do wymiany tylne zawieszenie.
Znajomy kupował do Mazdy 323f już jakiś czas temu amortyzatory z allegro dokładnie te:
http://allegro.pl/mazda-323-323c-94-98r ... 66338.html i sobie chwali.
Myślicie, że będa dobre?
Chciałbym podkreslić,że swoją Mazda 323C nie robie zbyt wiele km,poniewaz jezdze nią do pracy 5 dni w tygodniu 5km w jedną strone.Tak więc to nie dużo.
Wystarcza takie amortyzatory?
Znajomy kupował do Mazdy 323f już jakiś czas temu amortyzatory z allegro dokładnie te:

Myślicie, że będa dobre?
Chciałbym podkreslić,że swoją Mazda 323C nie robie zbyt wiele km,poniewaz jezdze nią do pracy 5 dni w tygodniu 5km w jedną strone.Tak więc to nie dużo.
"Ale herbatka dobra" :)
- Od: 13 paź 2011, 23:14
- Auto: Mazda 323C
1.5 PB
90KM
65kW
16V
1995r.
Przy tanich amorkach to jest loteria, jednym padają szybko a drudzy jeżdżą długo bez problemu. Jak sobie wymienisz sam to można próbować a jak masz płacić potem ew drugi raz za wymianę jakby coś padło to chyba szkoda kasy pakować się w nie. Takie moje zdanie.
- Od: 15 lut 2009, 18:00
- Auto: była 323F BA BP 95r.
jest Mondeo MK4
Może się zmieścisz. Przed wymianą zobacz jak wyglądają łączniki stabilizatora, żeby się nie okazało że musisz ciąć, a nie masz nowych pod ręką 
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Pindurek napisał(a):Witam,mam pilnie do wymiany tylne zawieszenie.
Znajomy kupował do Mazdy 323f już jakiś czas temu amortyzatory z allegro dokładnie te:http://allegro.pl/mazda-323-323c-94-98r ... 66338.html i sobie chwali.
Myślicie, że będa dobre?
To Są amorki olejowe. Cena bdb . Sprzedawcę znam , kupowałem już u niego (osobiście )uczciwy ,rzetelny . Dwa lata gwarancji to jest trochę ,tylko tak jak chłopaki pisali wyżej oby dwa razy nie płacić za przekładkę . Ja kupiłem KYB.
- Od: 15 kwi 2010, 09:51
- Auto: 323 F 1.8 96r.
Hmmm podjade do znajomego na warsztat żeby to zobaczył,bo nieznam się na samochodach.Moje pierwsze auto,wiec dopiero ogarniam temat.
No właśnie kumpel też chwali sobie, ze sprzedawca ok i ma amorki już ponad rok i nie narzeka.
No właśnie kumpel też chwali sobie, ze sprzedawca ok i ma amorki już ponad rok i nie narzeka.
"Ale herbatka dobra" :)
- Od: 13 paź 2011, 23:14
- Auto: Mazda 323C
1.5 PB
90KM
65kW
16V
1995r.
Wczoraj zmieniłem w końcu u siebie amorki. Miałem trochę walki. Odradzam kupowanie tanich amorów z allegro, ja takowe kupiłem i dostałem bez mocowania na tylny stabilizator i niby są one do 323F. Kolego jeżeli masz kupić tanie amory i za pół roku znowu się w*****ać, że nowe amory padły to lepiej zainwestuj raz a porządnie kup KYB albo Bilstein mi się udało za 230zł znaleźć KYB. Masz gwarancje na 2 lata co by się nie działo, generalnie mi sprzedawca w sklepie powiedział, że bardzo rzadko się zdarza aby ktoś reklamował KYB. Co do tanich amortyzatorów gwarancja na 2 lata owszem jest ale po przeczytaniu karty gwarancyjnej sądzę, że równie dobrze mogłoby jej nie być
Masz tu skan karty gwarancyjnej tanich amorów.

Uploaded with ImageShack.us
Czyli teorytycznie jak ci za miesiąć padną, to możesz jechać na stacje diagnostyczną po wydruk z trzęsiawy i może zareklamują(tu już masz koszty)... ale wg tych zapisów sądzę, że nic nie zareklamują : )

Uploaded with ImageShack.us
Czyli teorytycznie jak ci za miesiąć padną, to możesz jechać na stacje diagnostyczną po wydruk z trzęsiawy i może zareklamują(tu już masz koszty)... ale wg tych zapisów sądzę, że nic nie zareklamują : )
- Od: 1 lut 2012, 01:05
- Auto: 323F BA '97r 1.5 Z5