Tuleje wahaczy poprzecznych

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez bobinho » 8 lis 2011, 20:24

Zmagam się z głuchym nieprzyjemnym waleniem w tylnym zawiasie,

-Amory nowe sachs
-Łaczniki i gumy stab. nowe
-Nowe 4 tuleje wahaczy wzdłużnych
-Poduchy amora sprawdzone, jak nowe

W zawieszeniu brak nawet najmniejszych luzów, nie jest to wina ani klapy, ani rzeczy w bagażniku sprawdzone zostało juz totalnie wszystko.

Mimo że na tych małych tulejkach wahaczy poprzecznych nie występuje luz to planuje i je wymienić dla świetego spokoju.

Problem w tym że nigdzie nie moge ich dostać, w sklepach albo ich nie ma albo kombinują z dobraniem od innych modeli. Wiecie gdzie w internecie mozna by je zamowic?
Forumowicz

Od: 27 mar 2010, 14:20
Auto: 323F BA 1.5 96R

Postprzez wiosna82 » 8 lis 2011, 20:41

Witam.
A przed wymianą amorków miałeś to walenie?
Bo miałem podobny problem a mianowicie wymienialem z tylu amory tez właśnie sachsy i łączniki CTR (bo nie dalo rady odkrecic) i zaraz po wymianie pojawily sie właśnie takie głuchę stuki (przed wymianą nic nie stukał tylko amory wylały), co sie okazało... źle był dokręcony amor do kielicha. Po dokładnym dokręceniu (tylko tez trzeba uwazac zeby gwintu nie zerwać) słychać trochę tylko latającą tylną półkę (mam nadzieje, ze to ona bo mam w niej ciężkie głośniki :) ) a jeżeli się myle to może poprostu trafiliśmy na jakieś podróby tych amorków Sachsa i to one stukają :( oby nie :)
Pozdrawiam i owocnego dochodzenia papa
Forumowicz

Od: 12 kwi 2010, 12:26
Auto: Mazda 323f 1.8 96r.

Postprzez bobinho » 8 lis 2011, 21:57

Przed wymianą amorków waliło ale nie tak mocno, a co do Sachsa to jest to wspaniała niemiecka jakość produkcji tureckiej <oczko> skusiłem się na nie bo mialem możliwość kupienia ich za niska cenę. Ale nie polecam, auto zrobiło się teraz twarde i bardzo nie komfortowe, generalnie tęsknie bardzo za moimi starymi olejowymi amorami <płacze>
Forumowicz

Od: 27 mar 2010, 14:20
Auto: 323F BA 1.5 96R

Postprzez rapet1 » 12 lis 2011, 14:27

Tedgum Ruda Śląska tam dostaniesz komplet choć ja tylko kupowałem tam do wahaczy poprzecznych przednie te z mniejszą dziurką :D po 30zł a tylne w Jadar w Chorzowie.
"Codziennie rano, zaraz po przebudzeniu, sprawdzam, czy nie ma mnie na liscie najbogatszych ludzi swiata.
Jesli nie, to wstaje i ide do roboty."
Forumowicz

Od: 21 cze 2011, 11:33
Auto: 323f 1.8 BP 95r

Postprzez jedrek323f » 15 gru 2011, 00:15

bobinho :D
Obstawiałbym wahacze wleczone oraz poprzeczne. Miałem podobne objawy.Wymieniając kompletne zawieszenie (wahacze założyłem orginalne), stuki, różne odgłosy ustały. :)
Forumowicz

Od: 24 mar 2011, 01:42
Auto: Obecnie mazda 323f ba 1.8 BP
był słynny Z5