Wojciks napisał(a):Piszesz o gumach stabilizatora mam rozumiec ze chodzi Ci o lacznik stabilizatora? Jezeli tak to mam nowe laczniki przod i tyl a strzelanie przy ruszaniu i hamowaniu jest. Co do poduszek zrobilem jak mowiles widac okiem jak chodza przod/tyl przy kreceniu w miejscu.
masz rozumieć że chodzi o poduszkę stabilizatora... łącznik to łącznik... a drążek stabilizatora jest przymocowany jeszcze za pomocą takich gumowych poduszek... jak zdejmiesz koło i spojrzysz sobie na drążek tam w głąb to zobaczysz... swoją drogą to powodzenia z wymianą...
u mnie było takie dziwne stukanie ale tylko jak bujnęło autem i tylko z lewej strony... okazało się że ta poduszka stabilizatora jakoś kiepawo się ustawiła jak wymieniałem je swego czasu i to ona powodowała taki dźwięk... ostatnio znalazłem przyczynę swojego problemu... wystarczyło prysnąć lekko smarem na poduchę i wszystko ustało...cisza jak ręką odjął...
a co do sprawy tych mocowań amorów to jeśli są spękane tak jak na foto to kwalifikują się do wymiany bo rozwali łożysko amora o ile już nie poszło... łożysko jeśli jest ok to można założyć ponownie...tylko oczyścić je i nasmarować przed montażem żeby piachu nie było...
a strzały mogą być spowodowane jeszcze zapieczonymi prowadnicami w zacisku albo zapieczonym tłoczkiem... lub same klocki hałasują bo latają luźno... trzeba sprawdzić wszystko żeby kosztów nie robić sobie...