Witam.
Muszę wymienić przegub.
Pisałem do Carspeedu bo lubie tam robić zakupy.
Odpisali mi że do mojej wersji są 2 rodz. przegubów i że muszę policzyć zęby od wewnątrz starego przegubu, bo inaczej nie dobiorę właściwego.
A ja szukam i szukam w necie i w e-katalogu intercars i wszędzie jest napisane że do mojego auta są faktycznie 2 rodzaje przegubu ale tylko dlatego że jeden z ABS a drugi bez.
A tak to wszędzie jest to samo....
wewn.30
zewn.26
Nie chcę mi się troche wierzyć ze w Carspeed'ie się pomylili...a jednak katalogi IC też są dokładne.
Dodatkowo jest taki problem że nie mam zbytnio czasu rozbierać samochodu 2 razy...w tym raz tylko po to żeby policzyć zeby...a samochód jest cały czas na chodzie więc rozłożenie i czekanie na części też odpada.
Przegub BA BP z ABS – 2 rodzaje?
Strona 1 z 1
- Od: 29 cze 2008, 11:23
- Auto: 323F BA 1.8 97r. i musiałem wsadzić LPG ;(
Mazda 6 GG 2006 fl. 2.3 benzynka :–)
Po vinie nie zlokalizowali w carspedzie?
Ja ostatnio jak wymieniałem w cetce to tez okazało się że są dwa rodzaje ale po vinie dobrał Adrian.
Ja ostatnio jak wymieniałem w cetce to tez okazało się że są dwa rodzaje ale po vinie dobrał Adrian.
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Nie VIN im nic nie pomógł 
[quote="Bomber.ktmg"]
A ja szukam i szukam w necie i w e-katalogu intercars i wszędzie jest napisane że do mojego auta są faktycznie 2 rodzaje przegubu ale tylko dlatego że jeden z ABS a drugi bez.
Ja mam auto bez ABS-u i na pewno są dwa rodzaje przegubów bo za pierwszym razem przy wymianie niestety ale nie trafiłem z ilością zębów i trzeba było wymienić
Ja mam auto bez ABS-u i na pewno są dwa rodzaje przegubów bo za pierwszym razem przy wymianie niestety ale nie trafiłem z ilością zębów i trzeba było wymienić

- Od: 7 cze 2009, 17:11
- Auto: Mazda 323F 1.8 GLX 96r.
VIN tu nic nie pomoże – niestety
chłopaki w Carspeedzie dobrze mówili trzeba zdjąć i policzyć bo różnica może być 1 zęba tzn 23 albo 24 zęby
chłopaki w Carspeedzie dobrze mówili trzeba zdjąć i policzyć bo różnica może być 1 zęba tzn 23 albo 24 zęby
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
ale kaszana..no trudno..
97 masz to po lifcie, poczytaj sobie mój wątek , naszarpałem sie z przegubami dość mocno ... aha nie zwracaj uwagi na katalogi, oni na koncówce produkcji wsadzali co mieli ... oszczedzi i to nerwów i braku auta przez jakiś czas...
Dobra metoda to ugadaj sie z jakims sklepem co kurierem zamawiają części, na wieczór zdejmij stary przegub, policz, pomierz (według pomiarów niech zamówią nie wiedług katalogu) i rano niech ci zamówią na 12 bedziesz mial i po robocie do wieczora wymienisz i bedziesz zadowolony ...
Dobra metoda to ugadaj sie z jakims sklepem co kurierem zamawiają części, na wieczór zdejmij stary przegub, policz, pomierz (według pomiarów niech zamówią nie wiedług katalogu) i rano niech ci zamówią na 12 bedziesz mial i po robocie do wieczora wymienisz i bedziesz zadowolony ...
mi wymienili oba przeguby, ale nie zwrócili uwagi że są różne
i zorientowali się dopiero jak chciałem wyjechać z warsztatu i usłyszeli rrrrrrrrrr.
okazało się ze mam różne półosie (ktos wymienił razem z przegubem jedną
). i miałem znowu dzień bez auta
. Już tam więcej nie pojadę!!
Generalnie to mechanior powiedział, że do skrzyni g5-mr są inne i do f5-mr też ponad to jeszcze ABS+ i – też różne.

Strona 1 z 1