Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Słabe hamulce
Strona 1 z 1
Witam mam problem z moją 323p którą kupiłem dzisiaj, otóż na jezdzie próbnej wszystko było w porządku . Zrobiłem po zakupie ponad 200km i zaczął się problem z hamulcami w chwili naciśnięcia na pedał lekką siłą to wpada w podłoge i słychać trrrrrrrr. Może wina ABS-u , gość wymieniał niedawno jakiś czujnik. Z tym ABS-em spotykam się pierwszy raz, w GE tego ustrojstwa niema i jest św spokój. Dodam że jak auto jest nie odpalone to pedał jest twardy. Boje się jeździć bo komuś narobie szkody. Proszę o jakeś sugestie na ten temat.

-
lukasz2387
Poprzednik zmieniał przewody hamulcowe i są nowe, odpowietrzone. Klocki z przodu są dobre a z tyłu zaczynają piszczeć, ale to chyba nie przyczyna ponieważ gdy podpompuje na zgaszonym silniku jest twardy, a na włączonym jest miękki jak gąbka pompowanie nie pomaga. Mam porównanie z 626 i nawet ja z tyłu były do wymiany to pedał był o wiele twardszy i hamował. A w tym kurcze w przypadku nagłego hamowania……….
Może to być wina serwa?
Może to być wina serwa?
-
lukasz2387
skrzaty napisał(a):u mnie pedal stal sie miekki jak wymienili mi szczeki z tylu, na przegladzie tylny hamulec 15%, z przodu normalnie hamowal
co mogli zchrzanic?
Jedź do nich z reklamacją, bądź sam zdejmij bębny i oblukaj cały mechanizm. Mogą też być zapowietrzone hamulce z tyłu.
Wróżka wzięła urlop na święta i nie powie Ci o co chodzi.
Jakby mial zapowietzony uklad z tylu, pedal by lecial w podloge i dopiero pod koncem cos by hamowal i to mooooooooooooze.
a ten kolega co zalozyl temat niech sobie jeszcze raz sprawdzi uklad(odpowietrzy)nie ma przy tym duzo roboty, i pojezdzi bez absu jakis czas a poznije z abs.
a ten kolega co zalozyl temat niech sobie jeszcze raz sprawdzi uklad(odpowietrzy)nie ma przy tym duzo roboty, i pojezdzi bez absu jakis czas a poznije z abs.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
arafal21 napisał(a):a ten kolega co zalozyl temat niech sobie jeszcze raz sprawdzi uklad(odpowietrzy)nie ma przy tym duzo roboty, i pojezdzi bez absu jakis czas a poznije z abs.
To nie jest zapowietrzony układ. Dwa razy odpowietrzałem układ i zużyłem trzy zbiorniczki płynu.
-
lukasz2387
Strona 1 z 1