Witam dzisiaj coś mi się stało z autem.
Otóż jechałem sobie po jakichś nieznanych okolicach i trochę się rozpędziłem i nie zauważyłem ogromnej dziury na drodze. Po wjechaniu w dziure przejechałem jakieś 400m i zaparkowałem auto, później wsiadłem ruszyłem i chcąc dynamicznie włączyć się do ruchu na skręconych kołach coś mocno walnęło w samochodzie, tak jakby wjechać z niedużą prędkością na krawężnik.
Od tej pory objawy są następujące:
Puszczam nogę z gazu słychać głośne stukanie gdzieś z okolic skrzyni, to samo jest jak wrzucę na luz. Droga jest prosta i równa. Dodam że biegi wchodzą normalnie i wszystko działa normalnie tylko ten stuk jest nienormalny. Zauważyłem też że z 5 biegu mogę wrzucić od razu wsteczny.
Co może być przyczyną ?
Głośne stuki z okolic skrzyni ( po puszczeniu gazu lub tocząc się na jałowym) 323F BA
Strona 1 z 1
zeusik napisał(a):z piątki na wsteczny ? jak musi bys uszczodzona skrzynia by taki manewr wykonac?
bardzo delikatnie, jedna część za to odpowiada. viewtopic.php?f=116&t=108405 Tylko że zgrzyt oznacza poważniejsze uszkodzenia, prawdopodobnie mechanizm różnicowy.
- Od: 30 kwi 2008, 20:20
- Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg
Strona 1 z 1