Dziwny dźwięk przy 90 km/h
Strona 1 z 1
Witam! mam taki problem, a mianowicie dziwny dźwięk (coś jak wibrujące buczenie) dochodzi z prawej strony, wydaje mi się, że z przodu. Pojawia się przy 90 km/h i tylko przy tej prędkości, gdy wskazówka przechodzi dalej lub zwalniam dźwięk ustaje. Co to może być? :/ Dodam, że mam do wymiany amortyzator i końcówkę drążka kierowniczego właśnie z tej strony. Czy to może być to i jeżeli tak to czemu tylko przy tej prędkości 90 km/h?
Sprawiedliwość bez siły to nieudolność, siła bez sprawiedliwości to przemoc.
Masutatsu Oyama
Masutatsu Oyama
- Od: 12 mar 2010, 15:53
- Auto: Mazda 323F 97r Z5
Skoro jest juz temat o dziwnych dzwiekach to podepne się
Sytuacja wygląda tak:
Na zimowych oponach było głośno w środku przekraczając 50km/h, myślałem że to wina opon.
Zmieniłem opony na letnie razem z alufelami, zalożyłem pierścienie centrujące i teraz jest jeszcze głośniej
Przy 90 mam wrażenie, że samochód zaraz się rozpadnie. Jak by cos ocierało.
oto dzwięk, nie zwracajcie uwagi na komentarze
Dzisiaj jade do mechanika, może cos mi podpowiecie co to moze być.
Jaka to melodia ?:)
http://vimeo.com/10390384
Sytuacja wygląda tak:
Na zimowych oponach było głośno w środku przekraczając 50km/h, myślałem że to wina opon.
Zmieniłem opony na letnie razem z alufelami, zalożyłem pierścienie centrujące i teraz jest jeszcze głośniej
Przy 90 mam wrażenie, że samochód zaraz się rozpadnie. Jak by cos ocierało.
oto dzwięk, nie zwracajcie uwagi na komentarze
Dzisiaj jade do mechanika, może cos mi podpowiecie co to moze być.
Jaka to melodia ?:)
http://vimeo.com/10390384

- Od: 28 sty 2010, 13:01
- Auto: 323f BA 94 1.5 – LPG sek. –>
323f 2.0 v6 :]
mario1616 napisał(a):Mam podobnie jak Tyniedlugo wybieram sie na kanal sprawdzic ukl wydechowy
dam znac
Super, to czekam na info co Ci tam wyszło
semenjr faktycznie przy 2.8k obrotów tylko przy mniejszych prędkościach słabiej słychać . A czy wyrzucenie osłonek nie jest ostatecznością w końcu po coś one są:)
Sprawiedliwość bez siły to nieudolność, siła bez sprawiedliwości to przemoc.
Masutatsu Oyama
Masutatsu Oyama
- Od: 12 mar 2010, 15:53
- Auto: Mazda 323F 97r Z5
Proponuje sprawdzic lozysko piasty. Ja jestem 2 tygodnie po wymianie, a ten dzwiek to rozpoznam wszedzie. Koszt nowego stosowanego na pierwszy montaz to 150zeta, ale mozesz kupic dobry zamiennik za 100zl. Zdejmij kolo, sprawdz czy nie masz luzow na piascie. Powodzenia
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
fajnie ze udalo mi sie pomoc
wymien szybko i ciesz sie jazda. pozdrawiam
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Nie warto zakładać oryginału ani czegoś drogiego.
Tydzień temu wymieniałem 2 raz łożysko z tej samej strony.
A było to oryginalne Koyo za 160 pln.
Wkładane na prasie.
woda i mróz wysadziły uszczelniacz a korozja dopełniła dzieła zniszczenia.
Założyłem Optimala i jak na razie ok a jak nie będzie ok to przynajmniej nie szkoda mi tych kilkudziesięciu pln.
Pozdrawiam
Tydzień temu wymieniałem 2 raz łożysko z tej samej strony.
A było to oryginalne Koyo za 160 pln.
Wkładane na prasie.
woda i mróz wysadziły uszczelniacz a korozja dopełniła dzieła zniszczenia.
Założyłem Optimala i jak na razie ok a jak nie będzie ok to przynajmniej nie szkoda mi tych kilkudziesięciu pln.
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
Strona 1 z 1