wymiana amortyzatorów przód 1,5 16V BA 98r P
Strona 1 z 1
WITAM MAM MAZDĘ 323 P z 98r 1.5 16V LPG SAMOCHODZIK SPRAWIŁEM SOBIE 1.5 ROKU TEMU JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z AUTKA ALE BYŁEM NA PRZEGLĄDZIE I WYSZŁO ŻE AMORTYZATORY PRZEDNIE SĄ DO WYMIANY. ZACZĄŁEM PYTAĆ MECHANIKÓW O CENĘ AMORKÓW I KOSZT WYMIANY.AMORTYZATORY CENA OK 250ZŁ ZA SZT KOSZT WYMIANY OD 100 DO 150. ALE JEST INTERNET I KUPIŁEM AMORTYZATORY ZA 130ZŁ ZA SZT Z GUMAMI I ODBOJNIKAMI. MAM PYTANIE CZY MOGĘ ŚCIĄGNĄĆ CAŁEGO MC PERSONA I PRÓBOWAĆ WYMIENIĆ SAMEMU? CZY MUSZE MIEĆ ŚCIĄGACZ? JAK MA WYGLĄDAĆ TAKI ŚCIĄGACZ? Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC POZDRAWIAM
-
mazda0304
POtrzebny ci jedynie ścisk to sprężyn i podstawowe klucze, prosta sprawa. Przy okazji kup łączniki stabilizatora i wymień, bo tych starych zapewne nie odkręcisz i będzie cięcie 
PS Nie piszemy wielkimi literami bo w internecie oznacza to krzyk.
PS Nie piszemy wielkimi literami bo w internecie oznacza to krzyk.
jak przody robisz to tylko ze ściągaczami!!!
tył u mnie wymieniałem ściągaczy nie potrzebowałem...ale przy przodzie to podstawa.
tył u mnie wymieniałem ściągaczy nie potrzebowałem...ale przy przodzie to podstawa.
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
nie wiem czy jest sens domowej wymiany amorów, bo itak musisz ustawić jeszcze kąty... a nawet jeśli to koledzy dobrze piszą – bez szczęk ściągających sprężyny nie podchodź.
- Od: 29 mar 2008, 17:17
- Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe
Dzięki serdeczne postaram się nie pisać dużymi literami.Będę próbował wymienić sam z pomocą znajomego który przy samochodach działa.Postaram się napisać jak mi poszło.Jeszcze nie wiem czy zrobię to teraz czy później bo jest zimno a mam nie ogrzewany garaż.Dzięki jeszcze raz
-
mazda0304
Łoł a możesz mi kolego powiedzieć jakie katy ty tam chcesz ustawiać
? i na czym bo pochylenia koła się nie da regulować 
#Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier**** laj w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą #
#prostota konstrukcji góruje nad finezją kształtów#
#sukces ma wielu ojców, i trwa to dotąd, aż zostaje sam,porażka jest sierotą#
#prostota konstrukcji góruje nad finezją kształtów#
#sukces ma wielu ojców, i trwa to dotąd, aż zostaje sam,porażka jest sierotą#
- Od: 26 wrz 2008, 08:01
- Auto: z5 ba
alf28 napisał(a):pod warunkiem że:zmiana amorków nie spowodowała zmiany "kąta pochylenia koła"Lesiu napisał(a):z tego co mi wiadomo po zmianie amorków nie trzeba ustawiać zbieżności
a jak mogła to zrobić
Ostatnio edytowano 31 lip 2011, 14:31 przez Lesiu, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
to już jest kwestia producenta części.w tym przypadku chodzi o dokładność wykonania otworów na śruby mocujące przy amorzeLesiu napisał(a):alf28 napisał(a):pod warunkiem że:zmiana amorków nie spowodowała zmiany "kąta pochylenia koła"Lesiu napisał(a):z tego co mi wiadomo po zmianie amorków nie trzeba ustawiać zbieżności
a jak mogła to zrobić?
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
ja kątów nie regulowałem, zresztą kupiłem amorki kayaby więc myślę że nie wniosły żadnych zmian.
Jeśli chodzi o łączniki stabilizatora to nawet ich nie trzeba ruszać, amor trzyma się na 3 śrubach do karoserii i na 2 śrubach do piasty (do poluzowania jeszcze przewód hamulcowy), wymiana oczywiście ze ściągaczami. Mi się spieszyło więc ze szwagrem poświęciłem 25min na stronę
Borys napisał(a): Przy okazji kup łączniki stabilizatora i wymień, bo tych starych zapewne nie odkręcisz i będzie cięcie
Jeśli chodzi o łączniki stabilizatora to nawet ich nie trzeba ruszać, amor trzyma się na 3 śrubach do karoserii i na 2 śrubach do piasty (do poluzowania jeszcze przewód hamulcowy), wymiana oczywiście ze ściągaczami. Mi się spieszyło więc ze szwagrem poświęciłem 25min na stronę
- Od: 30 kwi 2008, 20:20
- Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg
Strona 1 z 1