fotorelacja z montażu łaczników stabilizatora i gum na stabi [nie bangla]
1, 2
kubi2410 Witam.Kolego może wymieniałeś z przodu też? Bo mnie to czeka,a niewiem jak za to sięzabrać.Może masz jakiś sposób żeby je "wycisnąć" z tych otworów.
- Od: 17 cze 2007, 18:18
- Auto: mazda 323C BA z 1996 1,5DOHC
kubi2410 Witam.Kolego może wymieniałeś z przodu też? Bo mnie to czeka,a niewiem jak za to sięzabrać.Może masz jakiś sposób żeby je "wycisnąć" z tych otworów.
szlifierka przecinasz je na pól. Górną cześć usuwasz szlifierką tak jak te z tyłu a dolną część chwytasz dobrą żabką z jednej strony i drugiej kluczem WD40 i da sie wykręcić
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
ralf8484 napisał(a):jak wymienic gumy na stabilizatoze z przodu
nie wymieniałem
kubi2410 Dzięki kolego napewno skorzystam z Twoich rad.POZDRAWIAM
Panowie, odkopie ten temat bo musze wymienić u siebie łączniki i gumy stabilizatora tył.
Łączniki no problem, ale jakie gumy stabilizatora kupić ? Ktoś pisał że jak zakładać to tylko OE MAZDA (38zł/szt)
. I teraz nie wiem, bo w InterCarsie oprócz JC mają NOK.
Może ktoś wie co ten NOK jest wart ? , bo cena coś około 10zł/sz.
Łączniki no problem, ale jakie gumy stabilizatora kupić ? Ktoś pisał że jak zakładać to tylko OE MAZDA (38zł/szt)
Może ktoś wie co ten NOK jest wart ? , bo cena coś około 10zł/sz.
- Od: 23 cze 2006, 23:53
- Auto: 323F BA 1.5 16V DOHC Z5
Grypsuj napisał(a):Może ktoś wie co ten NOK jest wart ? , bo cena coś około 10zł/sz.
zależy tez jakie łączniki kupisz (tańsze czy droższe)
kolega z forum sprzedający części zamienne poleca gumy NOK
- Od: 29 lis 2007, 01:27
- Auto: 323f BA 96r 1.8 Glx BP+LPG
Witam...
mam takie pytanko.... stukalo mi po lewej stronie z tylu... wiec wymienilem stabilizator... dzwiek ustal na chwile ale po ok tygodniu znow sie pojawil... nie wiem wytlukl sie juz drazek...? bo dalej stuka po tej stronie co byl wwymieniany... jest jeszcze jedna opcja ze ten nowy jest jakby nieco dluzszy... tak ze jak auto stoi na prostej nawierzchni to galka w nim jest wygieta do gory... a w tym starym galka jest na prosto... czy to moze byc powod stukow i wybijania drazkow ze nie sa jednakowe...? czy jak kupie 2 takie same drazki np takie jak ten nowy... to ten drazek srodkowy pojdzie nieco w dol czy oba beda takie wygiete do gory... i je pewnie zaraz szlak trafi....
prosze o pomoc bo juz mnie kreci z tym pukaniem....
pozdro
mam takie pytanko.... stukalo mi po lewej stronie z tylu... wiec wymienilem stabilizator... dzwiek ustal na chwile ale po ok tygodniu znow sie pojawil... nie wiem wytlukl sie juz drazek...? bo dalej stuka po tej stronie co byl wwymieniany... jest jeszcze jedna opcja ze ten nowy jest jakby nieco dluzszy... tak ze jak auto stoi na prostej nawierzchni to galka w nim jest wygieta do gory... a w tym starym galka jest na prosto... czy to moze byc powod stukow i wybijania drazkow ze nie sa jednakowe...? czy jak kupie 2 takie same drazki np takie jak ten nowy... to ten drazek srodkowy pojdzie nieco w dol czy oba beda takie wygiete do gory... i je pewnie zaraz szlak trafi....
prosze o pomoc bo juz mnie kreci z tym pukaniem....
pozdro
- Od: 11 maja 2008, 16:43
- Auto: Mazda 323F BA 1.8 DOHC 16V '96
zawsze wymienia się oba drążki stabilizatora żeby były takie same bo faktycznie gałki się trochę różnią
1, 2