Mam taki problem i może ktoś już go przerabiał, mianowicie podczas jazdy z pasażerem bądź pasażerami w mojej mazdzie kierownica delikatnie przestawia się w lewą stronę i auto zaczyna "pływać". Problem ten nie występuje, podczas jazdy samemu, a wystapil jakis czas temu, nie bylo tak od początku. W aucie do tej pory wymieniłem z przodu: sworznie, łączniki a z tyłu amortyzatory wraz z łącznikami. Ustawiana była zbieżność kół przednich jak i tylnych.
Z gory dzieki za pomoc i sugestie, bo kończą mi się już pomysły, a taka jazda jest naprawdę irytująca.
Krzywa kierownica pod obciążeniem
Strona 1 z 1
Amorki faktycznie wylane, kupilem juz nowe – czekają na montaż. Ale nie jestem przekonany czy akurat od samych amortyzatorów, może dziać się coś takiego. Miałes / słyszałeś o podobnym przypadku ?
- Od: 25 mar 2008, 13:20
- Auto: 323F BA 1.5 ,1996 ,218tkm
skoro byly wylane to moglo to byc przyczyna,jeden mogl lepiej trzymac cisnienie nic drugi i stad roznica.zobaczymy co bedzie po montazu
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
witam,
miałem tak samo, przed wymianą przednich amorków 4 osoby + bagaż = max 100km\h, później zaczynała szaleć po drodze.
po wymianie: 140km\h bez problemu, nawet na dziurawej drodze ekspresowej.

miałem tak samo, przed wymianą przednich amorków 4 osoby + bagaż = max 100km\h, później zaczynała szaleć po drodze.
po wymianie: 140km\h bez problemu, nawet na dziurawej drodze ekspresowej.
tęsknię za mazdą... za polskimi drogami... nie tęsknię za polskimi kierowcami!!!
- Od: 15 gru 2007, 11:06
- Auto: passat 1.9TDI syncro i 323F1.5
Mam nadzieje, ze macie racje i po ich wymianie wszystko wróci do normy
seetak a u Ciebie kiera tez zmieniała położenie pod obciążeniem ?
seetak a u Ciebie kiera tez zmieniała położenie pod obciążeniem ?
- Od: 25 mar 2008, 13:20
- Auto: 323F BA 1.5 ,1996 ,218tkm
lekko przekrzywioną w lewo mam do tej pory, ale nie pamiętam żeby przed wymianą amorków pod obciążeniem specjalnie się przekrzywiała bardziej.
Najpierw wymieniłem amortyzatory tył i już było dużo lepiej, a po wymianie przednich dopiero poczułem jak przyjemnie można jeżdzić szybko nawet z samochodem załadowanym po dach.
Na stacjach diagnostycznych zapewniali mnie, że stare amorki są ok... ciekawe, jeśli z nich ciekło?
Najpierw wymieniłem amortyzatory tył i już było dużo lepiej, a po wymianie przednich dopiero poczułem jak przyjemnie można jeżdzić szybko nawet z samochodem załadowanym po dach.

Na stacjach diagnostycznych zapewniali mnie, że stare amorki są ok... ciekawe, jeśli z nich ciekło?

tęsknię za mazdą... za polskimi drogami... nie tęsknię za polskimi kierowcami!!!
- Od: 15 gru 2007, 11:06
- Auto: passat 1.9TDI syncro i 323F1.5
Strona 1 z 1