Sprzęgło w BA – wątek zbiorczy
Musisz zanurkować głową pod deche i zobaczysz śrube ,trzeba się tym pobawić,zawsze to coś da 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
a ja nie polecam na nabijanych zrobiłem 50 tyś i znowu robocizna wkońcu kupiłem LUK-a i zrobiłem już 100 tyś i nic się nie dzieje a ciągnie aż miło jeszcze jedno w hurtowni gdzie brałem cena tarczy była 270 zł ale gość znalazł mi zamiennik z LUK-a do jakiegoś autobusu mitsubishi za 185 zł wymiary te same a ile tańsze ale w sklepach idą na łatwiznę i nie szukają dobrze w katalogachsps-snipers napisał(a):Słyszałem,że te nabijane są rewelacyjne
MADZIA I CHCE SIĘ ŻYĆ
- Od: 13 paź 2004, 13:59
- Auto: 323F BA 1.5 96
Manieko i Kasor1 napisał(a):ale w sklepach idą na łatwiznę i nie szukają dobrze w katalogach
Pisząc to obrażasz mnie
sorki jeśli uraziłem ale takie są fakty sprawdziłem to w 5 Wałbrzyskich sklepachsps-snipers napisał(a):Manieko i Kasor1 napisał(a):ale w sklepach idą na łatwiznę i nie szukają dobrze w katalogach
Pisząc to obrażasz mnie
MADZIA I CHCE SIĘ ŻYĆ
- Od: 13 paź 2004, 13:59
- Auto: 323F BA 1.5 96
Gandziejposzperałem trochu po allegro i nie znalazlem exedy do Twojego modelu niestety za to jest jakies sprzeglo oryginal za 150 zl gosciu chce sprzedac i deklaruje sie ze 100% sprawne...
http://allegro.pl/item605814048_mazda_3 ... ginal.html
Tutaj tez jakis komplet ale widac ze troszku zajechany
http://allegro.pl/item585748135_mazda_3 ... letne.html
i jeszcze tuhttp://allegro.pl/item586300408_sprze ... 6_1_8.html
Pozdrawiam slonik

Tutaj tez jakis komplet ale widac ze troszku zajechany

i jeszcze tuhttp://allegro.pl/item586300408_sprze ... 6_1_8.html
Pozdrawiam slonik

Pozdrawiam
MAZDA...i nic więcej...
- Od: 6 kwi 2009, 21:14
- Auto: 323 '92 1.3I 16V BG HATCHBACK
Komplet sprzęgła Exedy do Z5 /tarcza, łożysko, docisk/ – 529 zł, przynajmniej tyle kosztowało rok temu w carspeed.pl Podobno szły na na pierwszy montaż tyle, że to masz w opakowaniu producenta – więc lepszego chyba nie znajdziesz.
Ostatnio edytowano 12 kwi 2009, 21:19 przez andrzejq, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
Koledzy markowe sprzęgła to
-Sachs
-Valeo --->Bardziej Francuzy
-Luk
te 3 firmy sie bardzo liczą
-Sachs
-Valeo --->Bardziej Francuzy
-Luk
te 3 firmy sie bardzo liczą
Ja osobiście mogę polecić sprzęgło AISIN
Ostatnio wymieniałem z kuzynem i jest Super. Koszt coś w granicach 450 zł. Stare, które wydawało sie do pewnego czasu dobre okazało się jakąś chińską podróbką.
Chciałem zamienić na EXEDY, ale niestety akurat nie mieli.
Osobiście polecałbym 3 firmy:
– EXEDY
– LUK
– AISIN
Chciałem zamienić na EXEDY, ale niestety akurat nie mieli.
Osobiście polecałbym 3 firmy:
– EXEDY
– LUK
– AISIN
Śmierć jeździ szybko ... Bądź szybszy xD
- Od: 4 paź 2008, 11:51
- Auto: 323F (BA) 2.5 V6 KL-ZE
Z tą siłą pytam, bo u znajomego w takiej samej efce sprzęgło chodzi dużo ciężej niż w mojej. Podobno tak ma, bo wymieniał nie dawno na nowe. Nie jestem pewny, ale sprzęgło ma serwo, które wzmacnia siłę przekazaną z pedała i nawet na nowym sprzęgle pedał powinien chodzić w miarę lekko. Może to kwestia prawidłowego odpowietrzenia? Jak masz świeżo założone sprzęgło, to przynajmniej przez pierwsze 300km nie paliłbym gumy, tylko jeździł normalnie bez szaleństw.
Dla pewności może skontaktuj się z Jaksą- w jego serwisie pewnie wymieniają sprzęgło średnio raz w tygodniu i doskonale wiedzą jak ma być.
Dla pewności może skontaktuj się z Jaksą- w jego serwisie pewnie wymieniają sprzęgło średnio raz w tygodniu i doskonale wiedzą jak ma być.
Pioteq25 napisał(a):Z tą siłą pytam, bo u znajomego w takiej samej efce sprzęgło chodzi dużo ciężej niż w mojej. Podobno tak ma, bo wymieniał nie dawno na nowe. Nie jestem pewny, ale sprzęgło ma serwo, które wzmacnia siłę przekazaną z pedała i nawet na nowym sprzęgle pedał powinien chodzić w miarę lekko. Może to kwestia prawidłowego odpowietrzenia? Jak masz świeżo założone sprzęgło, to przynajmniej przez pierwsze 300km nie paliłbym gumy, tylko jeździł normalnie bez szaleństw.
Rozumiem, dzieki za info, trzeba przejść na spokojny tryb jazdy
- Od: 13 lis 2008, 00:11