Tarcie w przednim kole
Strona 1 z 1
Zauwazylem a wlasciwie uslyszalem ze w prawym przednim koles cos obciera.Jak hamuje to tak jakby metal tarl o metal a jak jade normalnie tez slychac ale nie jest to dzwiek ciagly tylko uzalezniony od predkosci.No i tarcza sie grzeje.Co to moglo sie stac??Moze ktos ma szklana kule i przepowie mi bez odkrecania kola???
---------------------------------------
MX-3 V6
RX-7 III

MX-3 V6
RX-7 III
- Od: 7 lip 2004, 16:17
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 '92
A klocki to Majes kiedy zmieniał
co
Przyznaj no sie
I sprawdź przy okazji tuleje na zaciskach

I sprawdź przy okazji tuleje na zaciskach
Bo może faktycznie zacisk ci stoi na tulejach, a wtedy wszystko możliwe, bowiem więcej, nie tylko jedna strona, ale nawet jeden klocek, jaki ci sie zaciski zapiekły hehehe
Ja mam to samo, właśnie wczoraj odkryłem, taki metaliczny dzwięk, jakby jakiś drucik albo coś podobnego obcierało. Jak przyspieszam to częstotliwość wzrasta, ale podczas hamowania nic się nie zmienia i nadal obciera 
Mazda to je to!
- Od: 13 lis 2003, 21:34
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 2000
Radzę szybko sprawdzić klocki, heh jeśli się zagapicie to komplet (klocki i tarcze) do wymiany. U mnie było podobnie, sprawdzałem tylko prawą stronę czy są dobre klocki i okazało się, że od strony kierowcy szybciej się zużyły.
- Od: 2 lis 2004, 01:49
- Auto: Nissan Primera 2.0TD 2000r
no i bylem dzis u mechanika.
Prawe kolo klocki zdarte okolo 3-4 mm tuluje bardzo ciezko chodza.
Lewe kolo tuleje zapieczone,nie chcialy drgnac, trzeba bylo wiekszy mlotek.Zewnetrzny klocek- zostalo 2-3 mm okladziny wewnetrzny klocek zdarty do blachy.
Przeczyszczone przesmarowane prowadnice i juz jest ok.
Prawe kolo klocki zdarte okolo 3-4 mm tuluje bardzo ciezko chodza.
Lewe kolo tuleje zapieczone,nie chcialy drgnac, trzeba bylo wiekszy mlotek.Zewnetrzny klocek- zostalo 2-3 mm okladziny wewnetrzny klocek zdarty do blachy.
Przeczyszczone przesmarowane prowadnice i juz jest ok.
---------------------------------------
MX-3 V6
RX-7 III

MX-3 V6
RX-7 III
- Od: 7 lip 2004, 16:17
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 '92
Strona 1 z 1