Sprężyna [jaka?] nie ugina sie
Strona 1 z 1
witam ponownie mam takie jeszcze jedno pytanie w ostatnim czasie zmieniłem sprężyny na sportowe lekko obniżane lecz po wymianie jedna ze sprężyn [jaka?] bardzo ciężko się ugina i bardziej siedzi samochód na tej sprężynie z przeciwieństwem do innych w dodatku słychać jakieś dziwne trzeszczenie przy tym kole dodam ze w pozostałych 3 jest wszystko ok.prosił bym o jakąś radę czy jest to spowodowane złym założeniem tej jednej
dodam ze wybieram sie na dniach do tych mechaniorów i dlatego chciał bym mniej więcej wiedzieć czy to oni coś nie skrzanili przy zakładaniu. Z góry dziękuje za jakieś podpowiedzi
BIALY195
- Od: 21 kwi 2008, 20:11
- Auto: MAZDA 323F 2.0 V6
a amortyzatory wymieniałeś też czy nie? nie wiem czy to możliwe ale może ci się amortyzator spiekł.
albo mechanicy skrzywili tłok amorka...
albo mechanicy skrzywili tłok amorka...
sprzedam przedni prawy amore-mijo do mx3 (80%-sprawny).
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
- Od: 13 cze 2008, 21:49
Jeśli wcześniej amorek chodził ok to teraz też powinien więc obstawiałbym na skrzywienie tłoka.
no albo(mało prawdopodobne) masz tą sprężynę inną niż resztę.
ja bym zrobił tak:
niech mechanik wyciągnie wszystko. zdejmie sprężynę z amortyzatora i zobacz wtedy czy amortyzator tłok amorka jest ok. powinien ciężko chodzić ale powinieś dać radę go schować i wyciągnąć. jeśli nie drgnie albo w pewnym miejscu stanie i się nie ruszy dalej to znaczy się skrzywili co tłok.
PS: jeśli będzie tak jak piszę to niech Ci wymieniają od razu obydwa [jakie?]:)
no albo(mało prawdopodobne) masz tą sprężynę inną niż resztę.
ja bym zrobił tak:
niech mechanik wyciągnie wszystko. zdejmie sprężynę z amortyzatora i zobacz wtedy czy amortyzator tłok amorka jest ok. powinien ciężko chodzić ale powinieś dać radę go schować i wyciągnąć. jeśli nie drgnie albo w pewnym miejscu stanie i się nie ruszy dalej to znaczy się skrzywili co tłok.
PS: jeśli będzie tak jak piszę to niech Ci wymieniają od razu obydwa [jakie?]:)
sprzedam przedni prawy amore-mijo do mx3 (80%-sprawny).
- Od: 13 cze 2008, 21:49
Strona 1 z 1