Stuki podczas skręcania kierownicą
1, 2
witam.w mojej mażdzie 323 BG 1.8 GT miałem ten sam objaw-stuki przy skręcaniu kierownicy. wymieniłem górne mocowania amortyzatora [niepotrzebnie]winne są łożyska wykonane z plastiku wewnątrz jest teflonowy pierście .znajomy mechanik przemył te elementy i nałożył cienką warstwe smaru silikonowego.jest ok.kierownica lekko się obraca i nie ma żadnych stuków.
- Od: 11 cze 2006, 22:44
- Auto: mazda323 1.8 GT 93 BG 128 KM
Witam! ja w swojej 323F '95 BA tez mam ten problem ale po krotkiej analizie tego co piszecie w przerwie swiatecznej lece na kanal i smaruje to g...o bo juz mnie tez to zaczelo draznic. Jak widac forum lepsze od jakichkolwiek mechanikow.Pozdrawiam
Dlatego wielu mechaników tu zagląda czerpiąc wiedzę u źródła. Dobrze, że są jeszcze fachowcy, którzy znają się na rzeczy (Jarek wiesz, kogo mam na myśli...?
)
Pozdrawiam
..::GofNet::..
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Riki tak ustawilem zbieznosc tzn pierw mailem zaznaczone dokad byla nakretka ( bo samemmu koncowke wymienialem) ale potem pojechalem do kolesia o dziwno na xx warsztatow tylko jeden u mnie zna sie na zbieznosci i mi ja ustawil tak ze na naszej A4 przy 120zl/h madzia nie ucieka
pozdrowka
dziubek
pozdrowka
dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
Wymieniałem amortyzatory w mazdzie 323f r95 i nie zauwazylem zadnego lozyska (plastikowego) w McPersonie ktory składa sie według mnie z amorka sprezyny i dekla ktorym sprezyna jest przykryta....Jak sie myle prosze o sprostowanie....
Pisze dlatego ze ostatnio przy skrecie w lewo cos mi strzela (skrzypi) w zawieszeniu.
Dodam ze nie skrzypi podczas krecenia kierownicą jak stoje, trzeba jechac chocby wolno.
Moje poprzednie auto Tavria skrzypialo jak stary statek i byl to sworzen wiec mysle ze moze w mazdzie tez.... Za miesiac jade na przeglad ale prosze o sugestie i ewentualne wyjasnienia.
Pisze dlatego ze ostatnio przy skrecie w lewo cos mi strzela (skrzypi) w zawieszeniu.
Dodam ze nie skrzypi podczas krecenia kierownicą jak stoje, trzeba jechac chocby wolno.
Moje poprzednie auto Tavria skrzypialo jak stary statek i byl to sworzen wiec mysle ze moze w mazdzie tez.... Za miesiac jade na przeglad ale prosze o sugestie i ewentualne wyjasnienia.
YESTERDAY, TODAY TOMORROW MAZDA
- Od: 8 sie 2007, 21:07
- Auto: 323F, 1.5 DOHC 16 V r 95
Witam.
Mam nastepujacy problem:
czasami ale naprawde sporadycznie podczas skrecania w prawo mam w lewym kole(prawdopodobnie)przednim kole uderzenie tak jakby gumowy tzn. jak dla mnie jest to dzwiek odbijajacego sie jakiego kamienia od opony bardzi charakterystyczne.
Mógłby ktoś może doradzić co to owe gumowe strzelanie jest??
Mam nastepujacy problem:
czasami ale naprawde sporadycznie podczas skrecania w prawo mam w lewym kole(prawdopodobnie)przednim kole uderzenie tak jakby gumowy tzn. jak dla mnie jest to dzwiek odbijajacego sie jakiego kamienia od opony bardzi charakterystyczne.
Mógłby ktoś może doradzić co to owe gumowe strzelanie jest??
- Od: 24 gru 2010, 21:30
wYSTARCZY ŚCIĄGNĄĆ AMORTYZATOR WYCIĄGNĄĆ SPRĘYNE I TO ALA ŁOŻYSKO OD GÓRY AMORA PLASTIKOWE PRZESMAROWAĆ I BĘDZIE GIT 
- Od: 3 mar 2008, 12:45
- Auto: ______________
1, 2