FOTORELACJA – Wymiana tulejek lewarka zmiany biegów
kolego czytałem calutki wątek i wiem że w ASO można kupić ale wiem też ze liczą tam sobie jak za zboże. Nawet gdybym nie doczytał a Ty kolego Briareos gdybyś mi pomógł chyba świat by Ci się nie zawalił 
Sensey
- Od: 1 lut 2006, 09:27
- Auto: Mazda 323 BG 1,3 16V 91'
Jakbyś przeczytał cały wątek, to byś wiedział:
– że to "zboże" to jest ok. 80zł za komplet śrub i tulejek, a wysyłka to 8-10zł
– można kupić w carspeed.pl i tam będzie na pewno taniej niż w ASO
I nie bardzo wiem jak jeszcze można ci pomóc, poza może zrobieniem tego za ciebie. Z całym szacunkiem, ale zrobiłem zdjęcia, opisałem wszystko krok po kroku, wyjaśniłem co się dało. Jeśli to nadal za mało to może ta robota nie jest jednak dla ciebie...
– że to "zboże" to jest ok. 80zł za komplet śrub i tulejek, a wysyłka to 8-10zł
– można kupić w carspeed.pl i tam będzie na pewno taniej niż w ASO
I nie bardzo wiem jak jeszcze można ci pomóc, poza może zrobieniem tego za ciebie. Z całym szacunkiem, ale zrobiłem zdjęcia, opisałem wszystko krok po kroku, wyjaśniłem co się dało. Jeśli to nadal za mało to może ta robota nie jest jednak dla ciebie...
to czy ta robota jest dla mnie czy nie to z całym szacunkiem ale nawet Twoja mama tego nie wie więc nie rozpisuj sie na ten temat. To że można kupić w carspeed.pl to wiem ale chodziło mi o inne miejsca dlatego pytałem się kogoś ze stolicy (czyt. Warszawy) a kolega z Gliwic...hmmm czyżby mieli w planach przyłączenie się do Warszawy?? jak na razie nic mi o tym nie wiadomo.
Więc nie denerwuj się kolego tylko czytaj ze zrozumieniem bo ja tu nikogo nie proszę o jakieś cuda, lecz porównać chcę ceny w innych punktach. Wiele czasu spędziłem na allegro i wydzwoniłem się wiele lecz nie spotkałem takiej oferty więc z ciekawości chciałem znaleźć kogoś z warszawy kto miałby coś takiego na sprzedaż...oprócz carspeed.pl
pozdrawiam i bez nerwów na drugi raz bo to nic nie daje zresztą ja nie prowokuje tu nikogo swoimi postami tylko proszę o pomoc zresztą chyba wszelkie fora w takim celu powstają więc nie wiem skąd to oburzenie
Więc nie denerwuj się kolego tylko czytaj ze zrozumieniem bo ja tu nikogo nie proszę o jakieś cuda, lecz porównać chcę ceny w innych punktach. Wiele czasu spędziłem na allegro i wydzwoniłem się wiele lecz nie spotkałem takiej oferty więc z ciekawości chciałem znaleźć kogoś z warszawy kto miałby coś takiego na sprzedaż...oprócz carspeed.pl
pozdrawiam i bez nerwów na drugi raz bo to nic nie daje zresztą ja nie prowokuje tu nikogo swoimi postami tylko proszę o pomoc zresztą chyba wszelkie fora w takim celu powstają więc nie wiem skąd to oburzenie
Sensey
A może ktoś dac linka do oferty w jakimś sklepie internetowym tych tulejek lewarka?
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport

kubi2410 o to właśnie też chodzi...o porównanie cen i w ogóle
Sensey
kubi2410 ja szukałem naprawde długo takiego sklepu który miałby w ofercie tulejki lecz nic nie znalazłem.
U nas na forum też szukałem więcej informacji na ten temat, ale ciężko znaleźć. Zresztą tak na marginesie jeśli chodzi o nasze forum to jakoś ciężko tu jest cokolwiek znaleźć, niby moderatorzy tak dbają (i bardzo dobrze że dbają) lecz choćby wyszukiwarka jest marna, bo może kiedyś już taki wątek był, lecz tak jak mówie doszukać się czegokolwiek jest trudno.
W porównaniu do forum golfa, polo, nissana czy choćby skody octavi zostajemy pod tym względem w tyle....sorry koledzy ale tak jest niestety
U nas na forum też szukałem więcej informacji na ten temat, ale ciężko znaleźć. Zresztą tak na marginesie jeśli chodzi o nasze forum to jakoś ciężko tu jest cokolwiek znaleźć, niby moderatorzy tak dbają (i bardzo dobrze że dbają) lecz choćby wyszukiwarka jest marna, bo może kiedyś już taki wątek był, lecz tak jak mówie doszukać się czegokolwiek jest trudno.
W porównaniu do forum golfa, polo, nissana czy choćby skody octavi zostajemy pod tym względem w tyle....sorry koledzy ale tak jest niestety
Sensey
Dla mnie jest to oczywiste, ale odnoszę coraz większe wrażenie że nie dla wszystkich więc napiszę: nie każdy element jest robiony "w zamienniku", niektóre części produkuje tylko Mazda. Ergo, do dostania wyłącznie w ASO i po cenach jakie sobie zaśpiewają.
Oczywiście zawsze można sobie takie tulejki w domu z drewna wytoczyć – zabawa akurat na długie zimowe wieczory. Tylko po co...
Oczywiście zawsze można sobie takie tulejki w domu z drewna wytoczyć – zabawa akurat na długie zimowe wieczory. Tylko po co...
Mam pytanie czy po wymiaie tych tulejek luz boczny zanika?
moja przypadlosc polega natym ze po zdjeciu nogi z gazu lewarek wpada w boczny rezonas
czy po wymianie objawy ustapia?
dzieki pozdrawiam
626 rok 2002
moja przypadlosc polega natym ze po zdjeciu nogi z gazu lewarek wpada w boczny rezonas
czy po wymianie objawy ustapia?
dzieki pozdrawiam
626 rok 2002
- Od: 29 kwi 2008, 15:27
- Auto: 626 GW 2.0 DITD 110 ('02)
spodkal sie ktos z tym?
Jest ktos w stanie mi doradzic?
Uczeń89 Bawaria Motors Ka napisał(a):moja przypadlosc polega natym ze po zdjeciu nogi z gazu lewarek wpada w boczny rezonas
ja się z takim czymś nie spotkałem, natomiast mi lewarek chodzi (prawo-lewo) tak o k 2mm w każdą stronę na biegu i akurat to na pewno jest spowodowane luzami na tulejkach.
a co do samych tulejek to pytałem się o nie w intercarsie i tam nie ma zamiennika, jest tylko oryginał – koszt ok 15 zł na sztukę o ile dobrze pamiętam (przypominam, że potrzebne są dwie takie)
- Od: 12 cze 2007, 17:30
- Auto: była 323BG| jest 626 GE 97 1,8
DZieki wielkie
Zanim pomyślicie o zmianie tulejek najpierw to rozbierzcie ja dziś rozebrałem i co sie okazało tulejki jak nowe żadnej rysy i pęknięcia a śruba przy drążku pokryta kamieniem i lekko rdzą, wyczyszczenie śruby smarowanie smarem. Z przodu przy silniku śruba miała leciutki nalot ale dla pewności też wyczyszczona i biegi chodzą teraz jak by mazdka z fabryki wyjechała a wcześniej było ciężko po długiej jeździe ręka bolała
chodzą nawet lepiej niż w nowiutkim citroenie C1 mojej dziewczyny 
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
kubi2410 ja tak robiłem juz 2 razy...na każdy sezon, po kilku miesiącach się powtórzy (chyba) , u mnie sie przynajmniej powtórzyło ;/;/ oby u Ciebie było inaczej
:)
Sensey
zabieg na prawdę opłacalny – znikły wszystkie zgrzyty piski i wszelkie opory. efekt na prawdę dobry a jak mówi kubi2410 wystarczyło tylko czyszczenie i smarowanie.
-
iwan00
Briareos napisał(a):Kierując się radami znalezionymi na forum i w internecie uznałem że wystarczy wymiana plastykowych tulejek (4 x 46-062A) oraz śruby przy lewarku (1 x 46-134)
Briareos Jaki był koszt zakupionych części ?
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
U mnie koszt tych częsci to 90 zł.
Zabieg jest naprawdę pomocny.Biegi moge wrzycać bez pomocy palców,wchodzą naprawdę lekko.Miodzio!!....zobaczymy jak długo
Pozdro
Zabieg jest naprawdę pomocny.Biegi moge wrzycać bez pomocy palców,wchodzą naprawdę lekko.Miodzio!!....zobaczymy jak długo
Pozdro
Jeżeli coś się zacina użyj siły,gdy się złamie to znaczy,że i tak wymagało wymiany :]
- Od: 19 maja 2008, 21:06
- Auto: Mazda 323f ''96 1.5 Z5 + LPG BRC
Sequent 24