Demontaż plastikowych osłon w bagażniku

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez valsary » 16 cze 2010, 19:38

Witam, przeszukałem forum i nic nie znalazłem na temat demontażu "plastików" w bagażniku w BA 95'. Na pewno jako pierwsza powinna być zdemontowana ta centralna osłona – wokół zamka ale niestety pojęcia nie mam jak jest ona mocowana u góry.

Dzięki za ew porady.
valsary

Postprzez trzydziech » 16 cze 2010, 19:42

po zdjęciu plastykowych kołków które trzymają plastyki, trzeba już użyć trochę siły żeby je zdjąć, trzymają się na metalowych zaczepach.
Klubowicz
CUP 2011 miejsce 2

Od: 9 wrz 2009, 10:02
Auto: Mazda Mx5 NBfl B6 02r.

Postprzez valsary » 16 cze 2010, 19:45

Ok szarpnąłem i poszło, po wyjęciu 2 kołków należy jednak mocno szarpnąć za górę tej centralnej obudowy – trzyma się ona tam na 4 kołkach "stałych".

Dzięki i pozdrawiam
valsary

Postprzez lukaszwnw » 16 cze 2010, 21:25

valsary napisał(a):Ok szarpnąłem i poszło, po wyjęciu 2 kołków należy jednak mocno szarpnąć za górę tej centralnej obudowy – trzyma się ona tam na 4 kołkach "stałych".

Dzięki i pozdrawiam

Dokładnie trzeba to szarpnąć mocno do góy :D . Początkowy myślałem , że połamało się co nieco ,ale taki trzask miał być :D. Potem wystarczy wyjąc spinki i odłączyć kabelki od światła w bagażniku :P i osłony ściągnięte.

Pozdrawiam Łukasz.
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli.. "
Forumowicz

Od: 20 paź 2009, 16:35
Auto: Mazda 323F BA Z5 1994`

Postprzez valsary » 16 cze 2010, 23:35

No dokładnie, też myślałem że coś pękło :) ale wszystko ok.

Dzięki jeszcze raz!
valsary