Witam... chcialbym sie podpiac do tematu,poniewaz mam problem z instalacja elektr. od radia ,a mianowicie w ori kostce od radia nie ma napiecia

a elektryk ze mnie slaby... sprawdzilem wszystkie bezpieczniki w kabinie i wszystkie sa dobre, tych w komorze silnika nie sprawdzalem ,wychodzac z zalozenia ,ze jezeli jest bezpiecznik w kabinie to drugiego w komorze silnika nie bedzie... ori instalacja z kostka
wyglada na nieruszana (uwazam tak poniewaz jest jeszcze oklejona taka "ala" gabka prawie do samej kostki)...chociaz w kolumnie kierownicy bylo cos grzebane ,poniewaz poprzednik ma zamontowany "ala" odciecie zaplonu ,ale juz przy kupnie powiedzial ze to nie dziala i sam nie wie dlaczego. Czy jest mozliwe ze on cos spartolil i dlatego nie ma napiecia na kostce do radia

Czy jest ktos kto wytlumaczy jak dziecku jakie kable powinny byc w kostce,w ktorym miejscu ,no i gdzies powinno byc napiecie ,ale gdzie

,lub poprosze o jakis link z fotkami ,albo odreczny rysunek jak to powinno byc...
Jedno o co prosze to nie dawajcie mi schematow elektryki ,bo dla mnie to czarna magia i w niczym mi to nie pomoze...
Z gory dzieki za pomoc...
Pozdro 4All...
Pozdro 4All...