montaż centralnego zamka
Strona 1 z 1
Witam ,jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 323S (BA).postanowiłem zamontować centralny.. siłowniki mam juz założony . Problemem jest tylko to gdzie moge sie podłączyć z instalacją. w dzwiach są kostki prawdopodobnie do centralnego. tylko gdzie jest w kabinie kostka w którą trzeba te kable i centralke podpiąć.
Prosze o pomoc! POzdr Teope
- Od: 31 mar 2010, 14:44
Jeśli dobrze pamiętam "kostka" znajduje się z przodu w nogach pasażera po prawej.
Jeżeli coś się zacina użyj siły,gdy się złamie to znaczy,że i tak wymagało wymiany :]
- Od: 19 maja 2008, 21:06
- Auto: Mazda 323f ''96 1.5 Z5 + LPG BRC
Sequent 24
Kolego a powiedz mi jeszcze czy ja tam mam podłączyć centralkę i wszystkie 4 siłowniki??:) sory ze męcze ale zielony jestem w elektryce:) pozdr:)
jeśli masz w aucie centralny (bez pilota)to tam podłączasz tylko centralkę odpowiednio i wszystko śmiga już na pilocik:) a jeśli wogóle nie masz centralnego w aucie to musisz zamontować centralkę w aucie, siłowniki odpowiednio pod nią podpiąć (masz to w instrukcji od centralki), a same siłowniki oczywiście zamontować w każdych drzwiach.
Jeśli chodzi o 323s to też miałem taką i u mnie był centralny, zakładałem tylko aby sterować go z pilota. centralka jest pod plastikiem z prawej strony nóg pasażera. gdzies na forum jest fotorelacja z zakładania takiego zamka. poszukaj to sobie poradzisz
Jeśli chodzi o 323s to też miałem taką i u mnie był centralny, zakładałem tylko aby sterować go z pilota. centralka jest pod plastikiem z prawej strony nóg pasażera. gdzies na forum jest fotorelacja z zakładania takiego zamka. poszukaj to sobie poradzisz
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
pǝǝdsɐpzɐɯ
- Od: 22 gru 2007, 13:11
- Auto: 323F BA '97 1.5 16V
Noble Green
Niestety nie udało mi sie znaleźć fotorelacji:( jest tylko o montażu alarmu..o centralnym nic... u mnei nie ma centralnego. założyłem siłowniki w dzwiach. ale chciałbym podłączyć sie do instalacji która jest juz w dzwiach. są tam kable do sterowania zamka.(fabrycznie montowane) tylko jak to wszystko połączyć tam u pasażera po prawej. 
wyjasnij kilka spraw:
1. Po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy zamykały się Tobie wszystkie pozostałe drzwi?
2. W których drzwiach zakładałes siłowniki i do czego je podpiałeś?
1. Po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy zamykały się Tobie wszystkie pozostałe drzwi?
2. W których drzwiach zakładałes siłowniki i do czego je podpiałeś?
Jakiś tam podpis Leszka :P
witam. wiec tak: nie miałem centralnego zamka,w dzwiach nie było siłowników(tak było fabrycznie) . założyłem siłowniki w dzwiach. z tego cowidziałem instalacja c.z w dzwiach jest mimo ze nie było go fabrycznie zamontowanego. chciałbym te siłowniki które dołożyłem podłączyć pod kable które były fabrycznie w dzwiach zeby nie ciągnąć kabli do dzwi z wnętrza auta. mam jeszcze centralke od tych siłowników która była z nimi w zestawie. i nie wiem teraz jak to wszystko połączyć zeby użyć kabli z dzwi (fabrycznie montowanych):) pozdr o ziekuje
A sprawdziłeś czy jest kostka do fabrycznego sterownika?
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
no u pasażera po lewej sa jakies i wyczytałem ze to własnie te. ale pewnosci nie mam
raczej po prawej szukaj i najlepiej zrób fotkę.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Przy nogach pasażera [przy samej podłodze z prawej strony] zdejmij osłonę plastikową. Powinna się tam znajdować taka mała zielona centralka. Opisana bodajże door lock lub podobnie. Jeśli taka masz to pokaże Ci rozpiskę, który kabel jest od czego. Potem musisz spojrzeć na schemat sterownika c.z. który kupiłeś i podłączyć się pod tą kostkę w samochodzie. Trzeba jeszcze zadać pytanie czy sterowanie jest masą w BA? Bo tego już nie pamiętam. 
Jakiś tam podpis Leszka :P
Strona 1 z 1