Przy prędkości około 100km/h (i więcej) przy drzwiach od strony kierowcy szumi tak jakby było niedomknięte okienko. Zwróciłem uwagę że czarna listwa trochę (około 5-6 mm) odstaję właśnie na tym odcinku http://img706.imageshack.us/img706/7853/listwa.jpg (czerwone kółko) i nie mam pojęcia czy to przez to. I tu pojawia się pytanie czy ktoś ma podobny problem i może wie jak poprawić tą czarną listwę bo ona ani drgnie.
Pozdrawiam.
szumienie przy drzwiach (323f BA 1.5 98rok)
Strona 1 z 1
Jest doś prosty sposób, żeby sprawdzić czy to ta szpara jest przyczyną. Najlepiej zaklej ją taśmą dość dokładnie i się przejedz jak szum ustanie to znaczy że to to – wtedy będziemy dalej myślec co z tym fantem zrobić
wiem że troche mało profesionalnie ale powinno pomóc w wykryciu przyczyny szumu
Pozdrawiam Kuba[color=#0080BF][/color]
- Od: 27 paź 2009, 23:18
- Auto: Jest: 323C 1.5 16v 98r – LIFT
była mx-3: 1.6 16v 94r – LIFT
a tak nie w temacie... jakie masz tam opony??xD
- Od: 14 maja 2009, 18:47
- Auto: 323f ba '96 z5
w tych modelach to raczej norma ponieważ to przez ten czarny trójkącik jakoś szumi gdzieś już o tym czytałem
moja MAGDALENA http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4d7 ... 93e47.html "
- Od: 24 lut 2009, 22:02
- Auto: mazda323f BA 97r. 1,5 16v
korytarz4 napisał(a):Jest doś prosty sposób, żeby sprawdzić czy to ta szpara jest przyczyną. Najlepiej zaklej ją taśmą dość dokładnie i się przejedz jak szum ustanie to znaczy że to to – wtedy będziemy dalej myślec co z tym fantem zrobićwiem że troche mało profesionalnie ale powinno pomóc w wykryciu przyczyny szumu
bardziej mi się wydaję że jeżeli ta listwa odstaję to nie dociska dobrze okna i to dlatego jak przyłożę rękę w górnym lewym rogu prawego okna to czuć podmuch wiatru. A ten mały trójkącik to u mnie przy nim jest cicho. Co mnie bardzo cieszy
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
makrelaa89 napisał(a):a tak nie w temacie... jakie masz tam opony??xD
205/40/r17
- Od: 28 gru 2009, 18:28
- Auto: 323f BA 1.5 16V '98
Problem twki w niedocisnietej szybie do uszczelki dachu. Musisz dogrzebac sie do pewnej jednej srubki, ktora odpowiedzialna jest za docisk. Jest mniej wiecej po srodku dlugosci drzwi zaraz przy ich gornej krawedzi. Pokrec troche w prawo a szyba przesunie sie kilka milimetrow, to pomoze.
Bez Mazdy nie ma jazdy!! Prawda.
- Od: 13 sie 2011, 15:21
- Auto: Mazda 323F r.94 BA
Strona 1 z 1