witam
dwa dni temu zakupiłem Mazde 323f 1,5
jest to moje pierwsze auto.
chciałem sie zapytać czy to normalne że przy temperaturze -5 szorn na szybach z zewnatrz jest taki sam jak w wewnątrz???
dzisiaj miałem spory problem pod pracą bo drapanie w środku nie jest fajne a jak załączyłem klimę to wszystko sie zaczęło ładnie rozmrażać i wszędzie woda się skraplała .
może macie jakieś propozycje jak tego unikać lub co jest tego przyczyną.
druga sprawa
chciałem sie zapytać jaki jest najlepszy sposób na ściągniecie foli przyciemniającej z tylnej szyby tak aby nie potargać obwodów do podgrzewania.
Oszronione i przyciemnione szyby
Strona 1 z 1
U mnie przednia szyba jest zaparowana na parkingu tylko jak wcześniej jeżdziłem pod koniec jazdy z wyłączonym kompletnie nawiewem. A tak ogólnie nie powinno się nic dziać w środku. Jeśli wentylacja dobrze działa to wilgoć się nie gromadzi i nic wewnątrz nie paruje.
-
Krzysiek27
sie nawnosilo sniegu do auta to tak jest
wysuszyc dywaniki i wykladzine,szyby umyc od wewnatrz i potraktowac preparatem przeciw parowaniu.najlepiej jakbys mial garaz do dyspozycji i mozliwosc wstawienia farelki do auta na jakisczas.szybki zostawic uchylone i w miedzyczasie cos pogrzebac przy aucie luz obalic z kumplem czteropak
zeby auta z farelka nie zostawiac.dywaniki gumowe na zime to takze dobry pomysl
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Strona 1 z 1