Witam
Zauważyłem że nie mam wygłoszenia maski,
chciałbym się dowiedzieć czy przez to jest głośniejszy samochód w środku jak i na zewnątrz ?
Na allegro znalazłem takie wygłoszenie za 60 zł i zastanawiam się czy jest sens kupowac ?
Prosze o pomoc
Wygłuszenie maski Mazda 323f 94-98 – pytanie
Strona 1 z 1
Witam,
pozwole sie rowniez dolaczyc do tematu. Tak jak ty nie posiadam wygluszenia, a moja piekniejsza polowka narzeka na glosnosc w dluzszych trasach. Zastanawia mnie czy to nie wplynie negatywnie na temperature pracy silnika? No i jak juz kupowac to co?
Czekamy wiec na odpowiedzi od rzeszy forumowiczow
Pozdrawiam
Wacu
pozwole sie rowniez dolaczyc do tematu. Tak jak ty nie posiadam wygluszenia, a moja piekniejsza polowka narzeka na glosnosc w dluzszych trasach. Zastanawia mnie czy to nie wplynie negatywnie na temperature pracy silnika? No i jak juz kupowac to co?
Czekamy wiec na odpowiedzi od rzeszy forumowiczow
Pozdrawiam
Wacu
- Od: 18 gru 2009, 18:43
- Auto: 323f BA '97 Z5 1.5
wadamczewski napisał(a):Zastanawia mnie czy to nie wplynie negatywnie na temperature pracy silnika?
a w jaki sposób niby?
Samo dołożenie maty pod maskę wiele nie zmieni w głośności. Potrzebne są większe zabiegi żeby wyciszyć auto.
emson85 napisał(a):Zauważyłem że nie mam wygłoszenia maski
Z tego co zaobserwowałem to fabryczne wygłuszenie miały tylko wersje BP i V6
A na samochodach wcale się nie znam.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=63761
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=63761
- Od: 16 lip 2008, 20:07
- Auto: 323F (BA) '98
Grzyby napisał(a):a w jaki sposób niby?
Na przyklad dlatego ze zmniejsza sie odprowadzanie ciepla z komory silnika...
rufens: jezeli jest tak jak mowisz, to po pierwsze, w 1.5 nie wplytnie negatywnie na temperature (bo przeciez bp i v6 sa mocniejsze, choc nie wiem jak z temp. przez nie generowana), a po drugie oznacza to ze moze bedzie mozna dostac taka mate z wyzszych modeli...
Inna sprawa ze Grzyby mowi ze to niewiele tak naprawde daje... wiec zastanawia mnie wogole oplacalnosc...
Jak już pisałem wyżej to na allegro są maty (używane) do BA 94-98'
Wiec jasne jest że w BA było wygłoszenie – no chyba ze sprzedawcy się mylą.
Czy jest ktoś co może ma BA z mata i był by tak miły i ją na moment odczepił i sprawdził jaka jest różnica ?

Wiec jasne jest że w BA było wygłoszenie – no chyba ze sprzedawcy się mylą.
Czy jest ktoś co może ma BA z mata i był by tak miły i ją na moment odczepił i sprawdził jaka jest różnica ?
- Od: 22 mar 2009, 18:02
- Auto: Premacy 2.0 Diesel 2003r
rufens napisał(a):Z tego co zaobserwowałem to fabryczne wygłuszenie miały tylko wersje BP i V6
Tak jak piszesz tylko 1,8 BP 114PS i 2.0 KF 144PS.
emson85 napisał(a):Czy jest ktoś co może ma BA z mata i był by tak miły i ją na moment odczepił i sprawdził jaka jest różnica ?
Zbyt ryzykowny zabieg... Taka mata jest dość krucha, wiem to na swojej ponieważ jakiś czas temu przekładałem takie maty(w mojej jakiś tam lakiernik połamał oraz po wyrywał przy niektórych zaczepach).
Ogólnie coś musi dawać taka mata, dla picu jej nie dawali:>
Jak będziesz kupował to pamiętaj aby sprzedawca dał ci do niej takie plastikowe kołki.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
no_fear napisał(a):kupiłem i założyłem taką matę w Z5 – różnic w zasadzie żadnych
Dzieki, to wyjasnia wszystko
zrobilem mala fotorelacje z wygluszana m.in. i maski:
viewtopic.php?f=97&t=91272
viewtopic.php?f=97&t=91272
Strona 1 z 1