Trzecie światło stopu, pytanko
Strona 1 z 1
Szukałem już chyba wszędzie i nie mogę znaleźć. Chce w swojej mazdzie zamontować trzecie światło stopu takie jak mają wersje po lifcie. Do czego i jak połaczyć kabelki od światła
Robił już ktoś coś takiego 

- Od: 14 wrz 2007, 22:07
- Auto: Mazda 323f (BA) 2.0 V6 95rok
Szukajka się kłania Klubowiczu
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 47&start=0 – robiłem to u siebie w poprzedniej Mazdzie 
- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
Musisz ściągnąć plastik od wewnątrz klapy nad szybą.Pod nim bedą srubki do odkrecenia blendy.Jak dobrze pamietam to zeby go zdiąć trzeba ściągnąć plastiki po prawej i lewej str szyby,Zdejmujesz sznureczki od półki a pózniej przekrecasz haczyki i je wyciągasz.Pozniej sciągasz plastik
A dalej to demontujesz boczek który osłania lampę i wpinasz kabelki,tylko sprawdz podłączeni przed złozeniem żebyś sie nie podpiął pod kierunkowskaz
Blenda jest wsuwana jak mi sie dobrze przypomina ale łatwiej ją odkrecic.
Póżniej zobacze dokładnie w aucie czy nic nie pomieszałem,bo robiłem to dawno i nie pamietam dokładnie.
A dalej to demontujesz boczek który osłania lampę i wpinasz kabelki,tylko sprawdz podłączeni przed złozeniem żebyś sie nie podpiął pod kierunkowskaz
Blenda jest wsuwana jak mi sie dobrze przypomina ale łatwiej ją odkrecic.
Póżniej zobacze dokładnie w aucie czy nic nie pomieszałem,bo robiłem to dawno i nie pamietam dokładnie.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Szydłoa ja tam nie rozbierałem;) w tej kostce są przygotowane piny na to:P rozbierasz tylko te plastiki co są od szyby
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
Strona 1 z 1