witam!
moj problem polega na niedziałającym gniezdzie zapalniczki. Bezpiecznik jest OK. Kiedys pewnego pieknego dnia podczas odkurzania wnetrza odmówilo posłuszeństwa :/ Co moze byc przyczyną??
Niedziałające gniazdo zapalniczki.
Strona 1 z 1
Tam w gnieżdzie jest taki drucik, może on być przyśniedziały lub oderwany i też nie bedzie działać. Trzeba się dobrze tam przyjżeć, u mnie też nie działalo 2 dni dochodziłem co to 

Musi palić.... GogoMech
- Od: 13 kwi 2008, 20:59
- Auto: Była 323F BG 1.6 16V B6 94'
Jest Passat b4 TDI
Grzenio popraw temat na zgodny z regulaminem
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Grzenio i reszta maja racje – jesli bezpiecznik jest ok i zapalniczka nie dziala, to powodem tego jest wlasnie ten cholerny drucik. U mnie na dodatek wygladal on na sprawny, ale jak ktos juz wspomnial, pewnie gdzies pod izolacja sie przepalil i nie bylo styku. Przylutowalem inny kabelek na miejscu tamtego i wszystko dziala.
Najwiekszym problemem bylo wyszarpanie tego gniazda z panelu (chociaz moglem przyniesc do domu z tym plasikowym panelem – mazda 626 gf 2001), ale udalo sie. Musialem sie z tymi zielonymi zatrzaskami szarpac i jeden z nich omalo nie urwalem (do srodka za mocno wciskalem). Zalaczam zdjecia samego gniazda zapalniczki dla potomnych (mazda 626 gf 2001)

(Niepotrzebnie rozkrecilem cala zapalniczke . to nie bylo konieczne. Na zdjeciach nie ma efektu mojej pracy, ale ten drucik, ktory wyglada na sprawny, byl wlasnie zepsuty)
Najwiekszym problemem bylo wyszarpanie tego gniazda z panelu (chociaz moglem przyniesc do domu z tym plasikowym panelem – mazda 626 gf 2001), ale udalo sie. Musialem sie z tymi zielonymi zatrzaskami szarpac i jeden z nich omalo nie urwalem (do srodka za mocno wciskalem). Zalaczam zdjecia samego gniazda zapalniczki dla potomnych (mazda 626 gf 2001)
(Niepotrzebnie rozkrecilem cala zapalniczke . to nie bylo konieczne. Na zdjeciach nie ma efektu mojej pracy, ale ten drucik, ktory wyglada na sprawny, byl wlasnie zepsuty)
- Od: 3 mar 2012, 12:42
- Auto: Mazda 626 GF 2001
2.0 l FS
Strona 1 z 1