Demontaż plastików klapy bagażnika

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez yoshiwwy » 28 maja 2009, 20:42

Witam. Muszę dostać się do siłownika i zamka klapy bagażnika. Jeszcze tego nie robiłem, a że jestem wyjątkowo zdolny na 100 % coś urwę (czego bym nie chciał). Może jakaś instrukcja obsługi od kogoś bardziej doświadczonego???????
Dzięki
Jestem magiem posługuję się fragiem :)
Forumowicz

Od: 6 sty 2008, 15:58
Auto: 323f BA BP '95 –> Dupowóz Grandtour 2,2 klekot

Postprzez W_o_j_T_e_K » 28 maja 2009, 21:13

cała tapicerkę masz na zatrzaskach które musisz potraktować siłą. uważaj tylko na łączeniu w połowie szyby bo plastik zasłaniający zamek i plastik dookoła szyby w miejscu łączenia mają wspólny zatrzask. jeśli nikt tego jeszcze nie rozbierał to będziesz musiał użyć troszkę więcej siły do ściągnięcia.
Forumowicz

Od: 24 lip 2008, 17:00
Auto: Było:
VW Golf I
Opel Tigra
Honda Civic Coupe
Mazda 323F BA
Obecnie:
Audi A6

Postprzez Gandziej » 29 maja 2009, 17:21

Pamiętaj, że bolce na których wisi półka bagażnika przekręcają się! Żeby zdjąć plastik, musisz je odkręcić. Całe rozbieranie zaczynasz... chyba od strony dachu, już nie pamiętam. Tak czy owak, ja urwałem parę zatrzasków. Wydaje mi się, że trochę bardziej na tyle trzeszczy. Niestety nic nie poradzę, chyba że kupię nowe.
Aha, kiedy będziesz przy plastiku zakrywającym zamek, najpierw odkręć tę plastikową "rączkę", którą łapiesz przy zamykaniu bagażnika.
Powodzenia!
Forumowicz

Od: 17 gru 2008, 22:43
Auto: Mazda 323f 1.5 Z5 BA 95r

Postprzez yoshiwwy » 29 maja 2009, 20:15

Dzięki :)
Jestem magiem posługuję się fragiem :)
Forumowicz

Od: 6 sty 2008, 15:58
Auto: 323f BA BP '95 –> Dupowóz Grandtour 2,2 klekot