Witam mama mały problem, a właściwie:
Wymieniłem nowe leflektory przednie ,po wymianie pojechałem do diagnosty na ustawienie świateł mijania, Zostały ustawine zgodnie ze skalą , lecz w nocy przy normalnej przejrzystości swiatła siecą około 10-12 m za maska (nie jest to wina silniczka )
Czy to normalne w mazdach, ze światła tak nisko świecą, prosze o rady lub sugescje >
Problem ze światłami mijania
Strona 1 z 1
Mytek napisał(a):Czy to normalne w mazdach, ze światła tak nisko świecą, prosze o rady lub sugescje >
to nie tylko w mazdach.Niestety na przegladach tak reguluja swiatla,ze nic nie widac.Ja mialem super zasieg a nikogo nie oslepialem,nikt nie mrugal z przeciwka.Na przegladzie jak mi ustawil to jakbym mial swieczki i w dodatku jedna zgasla
-
waldii
Wsadz kesnon i problem zniknie. Ja tak jezdziłem 1,5 roku i było gites az mi dowód zabrali skurw..y heh 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
równierz zabieram sie do kupna xenonów , ale czy one na pewno beda ścwieciły dalej mimo tego ze sama , soczewka swieci nisko
? , dzisiaj podniose soczewki troche i zobaczymy jesli nic nie pomoze to kupie xenoony . pozdrawiam
Samochód jest BOGIEM !!!
- Od: 12 paź 2008, 21:51
- Auto: Było :
Mazda 323f (BA) 1,5 95r
Kurde chyuba niemasz dwóch lewych rąk?/ Podnies maske i zobacz gdzie sa dwie śruby od regulacji soczewki i podniesiesz. A poza tym jak słabo świecą ,to mam sprawdzone żarówki Osram nightbraker 
sps-snipers napisał(a):Kurde chyuba niemasz dwóch lewych rąk?/ Podnies maske i zobacz gdzie sa dwie śruby od regulacji soczewki i podniesiesz. A poza tym jak słabo świecą ,to mam sprawdzone żarówki Osram nightbraker
wiem jak sie zmienia zaróweczki, tylko chodzi mi o to czy jak np, założe xenoenowe żarniki czy swiatła bedą świeciły dalej,
Samochód jest BOGIEM !!!
Mazda 323f (BA) 1,5 95r
na logiczne myslenie,to jak ustawisz,tak będą świeciły . jak bedziesz miał nisko ustawione to wiadomo 
sps-snipers napisał(a):Wsadz kesnon i problem zniknie.
Nie zniknie.
Mytek napisał(a):ale czy one na pewno beda ścwieciły dalej mimo tego ze sama , soczewka swieci nisko
Będą świeciły tak samo daleko jak żarówka, tyle że oświetlane pole będzie lepiej oświetlone. W nocy powyżej linii odcięcia światła jest czarno. Jedyna opcja to podniesienie strumienia światła, czego nie polecam ze względu na możliwość oślepiania kierowców jadących z naprzeciwka.
gdy nastała ciemność, podkręciłem sam troche swiatła mijania w góre , lecz nadal świecą zbyt blisko (troche poszly dalej ale nadal nie jest to tak jak powinno być ) pomóżcie co robić
Samochód jest BOGIEM !!!
Mazda 323f (BA) 1,5 95r
Dołączając się do tematu chciałbym zapytać następującą rzecz. Czy stanie się coś w sytuacji gdy żarówka mijania H1 pękła mi i w środku zostało szkło. Nie dałem rady tego wyjąć i po prostu włożyłem nową żaróweczkę. Czy czymś to grozi ?
- Od: 29 mar 2008, 20:30
- Auto: Mazda 323F 1.5
Strona 1 z 1