Brak blokady kierownicy

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez brightblade » 27 gru 2008, 15:30

Witam, mam dość nietypowy problem, przeleciałem po szukajce ale nic nie znalazłem, otóż najnormalniej rano odpalam samochód i odblokowuje kierownice przed odpaleniem silnika wszystko było ok nic nie trzasnęło ani nie chrupnęło , a kiedy podjechałem już do sklepu kierownica już nie chciała się zablokować, próbowałem kilka razy i nic ! Czy ktoś z Was spotkał się już z tym problemem i jak to w ogóle ugryźć ?
brightblade

Postprzez panryjeq » 27 gru 2008, 23:31

a powiedz mi prosze w jaki sposob blokujesz kierownice bo mi zawsze przypadkiem sama sie blokuje ;o
Forumowicz

Od: 24 wrz 2008, 07:03
Auto: Mazda 323F BA 1.5

Postprzez waldii » 28 gru 2008, 00:00

brightblade jesli nie masz immo to wymien ta stacyjke,zeby przypadkiem w czasie jazdy sie nie zablokowala :|
waldii

Postprzez brightblade » 28 gru 2008, 13:58

właśnie problem jest taki ze mam immobilaizer, a kierownice blokuje normalnie, tzn wyciągam kluczyk ze stacyjki i kręcę aż się zablokuje, tzn około poł obrotu, a teraz mogę nią kręcić ile wlezie i się nie blokuje ;( No nic, będę musiał jutro do jakiegoś fachowca zadzwonić, bo jakoś nie widzę tego żeby mi się podczas jazdy kiera zablokowała
brightblade

Postprzez waldii » 28 gru 2008, 18:35

brightblade podjedz do punktu co stacyjki naprawiaja,kluczyki dorabiaja itp.Oni zajmuja sie czyms takim i mysle,ze rozgryza temat
waldii

Postprzez D4NI3L » 28 gru 2008, 18:42

u mojej mamy w nexii tak bylo, a przyczyna byla taka ze stacyjka byla uszkodzona i trzeba bylo wymienic jakas tam kostka w stacyjce czy cos takiego
Forumowicz

Od: 20 paź 2008, 15:40