Witam i oto mam kolejny juz problem z moja madzia:(
Prawa szyba elektryczna poczas wlaczonego zaplonu czy uruchomionego silnika sama opuszcza sie w dol. Mechanizm w prawych drzwiach jest dobry bo bez problemu moge ja podniesc ale tylko w prawych drzwiach. Wiec problem pewnie lezy w drzwiach lewych poniewaz tam przelacznik wogole niereaguje na moje polecenia. A do tego przy wlaczonym samym zaplonie (silnik wtedy nie zaglusza) slychac takie pstrykanie (jakbym co chwile naciskal przycisk od opuszczania szyby) a szyba skokowo opuszcza sie w dol. Prosze o szybka pomoc bo juz troche zimno na jazde z otwartymi szybami a ciagle podnoszac w drzwiach pasazera troche niebiezpiecznie:P
Problem z elektryką przedniej szyby..
Strona 1 z 1
pewnie jakis maly element w przelaczniku padl i samowolnie zwiera styki.A jesli wlaczysz blokade otwierania szyb przez pasazerow to lewy panel dziala na wszystkie szyby czy tylko kierowcy,bo nie pamietam jak to jest??Jesli tylko na szybe kierowcy to wlacz go i masz takie prowizoryczne tymczasowe rozwiazanie.Ale pewnie tak czy siek szukaj nowych przelacznikow albo wymontuj ten i zrob przerwe na plytce drukowanej.
-
waldii
ogolnie caly lewy panel nie dziala:) Nie podnosi mi szyby ani od strony kierowcy ani od pasazera a blokada tez nie dziala. Czyli wystarczy zmienic panel zeby szybki znowu chodzily jak nalezy? A narazie odlaczyc przewodu zeby sie ta prawa nie opuszczala tak?
- Od: 5 lis 2008, 13:02
- Auto: Mazda 323F 1.5 16V '96
2fast napisał(a):A narazie odlaczyc przewodu zeby sie ta prawa nie opuszczala tak?
pewnie,ze mozna.Jest zima takze sie tak czesto szybek nie opuszcza.A moze kokpit sprajem czysciles ten panel??Mi w 626 po takim zabiegu upiekszajacym lewa sama w dol zaczela chodzic.Po dwoch dniach suszenia przeszlo
-
waldii
Hehe nie niczym nie psikalem:)) A posiadasz moze jakis schemat podlaczenia tych szyb;>? Chociaz moim zdaniem to wina wadliwej instalacji. To wyglada jakbym przycisk sie przycisnol do opuszczania szyby w dol i zaciol taki zacisniety. Przynajmniej mam nadzieje ze to tylko to:P
- Od: 5 lis 2008, 13:02
- Auto: Mazda 323F 1.5 16V '96
2fast napisał(a):Chociaz moim zdaniem to wina wadliwej instalacji.
a od zawsze tak sie dzialo??
2fast napisał(a):To wyglada jakbym przycisk sie przycisnol do opuszczania szyby w dol i zaciol taki zacisniety.
mogl sie polamac w srodku i klinuje ta plytke zwierajaca.Rozebrac i naprawic,zadanie na jutro
-
waldii
2fast popraw temat na zgodny z regulaminem.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Strona 1 z 1