Dostrojenie pilota do FABRYCZNEGO centralnego zamka

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Leszek » 22 paź 2008, 17:04

Witam

W temacie o zakładaniu centralnego padło juz takie samo pytanie jakie ja chcę zadać, ale nikt nie odpowiedział.... ;( Mianowicie:

Mam w swojej 323F centralny zamek oraz siłowniki we wszystkich drzwiach [ sprawdzone]. Siłowniki wyglądają na założone FABRYCZNIE. Osoba od której kupiłem auto twierdziła, że zamek działał na pilota jednak piloty się pogubiły. Ja mam w domu zbędne piloty i chciałbym je zestroić z istniejącym już centralnym. I teraz pytania:
Czy w 323 F 97' wychodził fabrycznie zamek na pilota? Jeśli tak to gdzie zamontowany jest sam sterownik do pilotów i czy można piloty dostroić??? Jesli można to jak?

Ostatecznie mogę zakupić sterownik centralki na allegro i dołożyć to, ale czy jest sens? Skoro piloty działały, to prościej byłoby tylko dostroić kolejne nieprawdaż?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 22 lip 2013, 12:52 przez Marek 161BD081, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tematu
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez waldii » 26 paź 2008, 21:47

Odbiornik masz w lampce na suficie a pilota sie programuje tak
1. (siedzac w autku) otworz drzwi kierowcy
2. wcisnij przycisk zamykania centralnego zamka
3. wsadz kluczy do stacyjki i przekrec go do pozycji ON, a nastepnie wyciagnij kluczyk.
powtorz ten krok trzykrotnie
4. zamknij i otworz drzwi kierowcy. powtorz ten krok trzykrotnie. autko powinno zrobic beep
5. wcisnij dowolny przycisk na pilocie dwukrotnie. autko powinno zrobic beep
6. odczekaj chwilke. autko powinno zrobic beep czterokrotnie. pilot zostal zaprogramowany
waldii

Postprzez chudy » 26 paź 2008, 21:52

waldii, niestety aLehandro nie ma fabrycznego centralnego zamka na pilota, lecz nie fabryczny alarm GT109 (zgadza się? ;) ) do którego pilotów raczej nie dokupi. Ale może komuś innemu przyda sie instrukcja programowania pilotów :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez Leszek » 26 paź 2008, 21:56

Dzięki za odpowiedź, próbowałem podobnym sposobem i niestety się nie udało. Po poszukiwaniach w gąszczu kabli [ przy pomocy chudego ] udało się odnaleźć sterownik tego centralnego. Na moje ten sterownik został dokoptowany w Niemczech. Nazywa się GT 109. Za względów bezpieczeństwa postanowiłem jednak pozbyć się tego ustrojstwa i założyć nowy wg wskazówek novella. Myśle, że tak będzie lepiej ;]

Pozdrawiam
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Tomkoff » 9 lis 2008, 20:52

Czy w maździe 626 tak samo programuje się pilota i czy podczas zamykania i otwierania centralnego powinny mrugać kierunki?
Początkujący

Od: 4 wrz 2008, 11:09
Auto: 626 GF 2.0 98r.