Wygłuszenie bagażnika
Strona 1 z 1
myślę o wygłoszeniu bagażnika i na allegro jest kilka rodzajów mat gąbkowe, filcowe. Ja myślę o użyciu filcowej o grubości 1,5cm. Czy ktoś może coś doradzić w tej kwestii może będą lepsze jakieś inne maty? jestem otwarty na sugestie
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
kubi2410, pamiętam, że w zeszłym roku ktoś z naszych to robił i był na ten temat topic, w którym dokładnie było opisane to co cię interesuje.
poszukaj troszkę
poszukaj troszkę
póki co, niczego nie szukam...
- Od: 31 maja 2007, 15:09
- Auto: 626 GF FS 136KM
Kolega loczek zamówił ostatnio takie:
http://allegro.pl/item411822000_wyglusz ... inium.html
A co z tego wyjdzie to zobaczymy

A co z tego wyjdzie to zobaczymy
- Od: 1 cze 2008, 02:42
- Auto: BA BP po FL
Odkopalem watek ktory mnie interesuje ale w szerszej wersji:) Ojciec posiada ciezarowego 2os peugeota 307. Bardzo marudzi na komfort jazdy. Chcialbym mu wygluszyc tanim kosztem przedzial ladunkowy. Teraz jest tam tania mata, chyba jakis material ok 3-5mm grubosci ktory jest na zapinki mocowany do blachy w miejscu w ktorym powinny byc siedzenia zas w miejscu gdzie standardowo jest bagaznik polozona jest płyta pilsniowa i na niej obicie materialem. Tak wiec wygluszenia praktycznie brak. Nie zalezy nam na super efekcje, ojciec ma swoj wiek i nie jest audiofilem. Nie chcialbym rowniez zbytnio ingerowac w oklejanie na stale calych powierzchni na solidny klej. Ewentualnie miejscowo zeby nie latalo dodatkowe wygluszenie po przedziale ladunkowym.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ja kupilem taśme dekarską , całkiem niezła szpula... niebawem bede montował to dam znać jak wyszło bo mam wydech basowy i w środku dla nieprzyzwyczajonych robi sie nieznośnie... tanio a podobno efekt identyczny z tymi drogimi matami ... szpula 10\30
Strona 1 z 1