Witam wszystkich, mam problem z klapą z tyłu, mianowicie strasznie dzwoni na dziurach, mam ja pół roku, po sprowadzeniu z Niemiec tez sie odezwała na naszych drogach ale wyregulowałem ją na zamku przy ściance tylnej i bylo cichutko, jednak od ok 2tyg. znowu zaczela potwornie dzwonic ale juz nie mam luzu zeby obniżyć zamek...czy ktos juz walczył z tym problemem i sobie z nim poradził?
Jestem nowy, nie znalazłem takich informacji na forum wiec się zarejestrowalem i utworzylem ten watek. Przepraszam jeśli powtórzyłem już istniejacy, podobny temat.
pozdrawiam
Łukasz
klapa tył – hałasuje
Strona 1 z 1
Mam to samo. Połóż tam mały skrawek szmatki i zatrzaśnij klapę będzie cicho ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 3 paź 2005, 17:44
- Auto: Mazda 626 (GE) 2.0 FS 93r
No niestety dzwoni klapa czasem cos stuknie tak juz maja CBA, jak to mojemu znajomemu w warsztacie powiedzieli jak pojechac sprawdzic stuki w zawieszeniu – nie ma co ruszac zrob se pan glosniej radio 

Juz sobie poradzilem, wykrecilem gumowe odbojniki z klapy i wkrecilem je w otwory obok, ktore sa tak polozone ze trzymaja dystans po zamknieciu klapy i jest cichutko
proste a ile frajdy sprawilo!
Strona 1 z 1