Reflektor przedni
1, 2
Witam
Mam pytanie, mam Mazde 323f 1997 z zamiennikami reflektorów przednich firmy Depo. Jedną muszę wymienić i chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy teraz najlepiej użyć. Są dostępne Boscha i Kioto. Nie wiem jakie były w orginale więc nie chciałbym kupić złego zamiennika.
Pozdrawiam
Mam pytanie, mam Mazde 323f 1997 z zamiennikami reflektorów przednich firmy Depo. Jedną muszę wymienić i chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy teraz najlepiej użyć. Są dostępne Boscha i Kioto. Nie wiem jakie były w orginale więc nie chciałbym kupić złego zamiennika.
Pozdrawiam
- Od: 2 lut 2008, 16:10
- Auto: Mazda 323f, 1997 r.
Chyba BOSH ale nie jestem pewien.
Marko79 napisał(a):Są dostępne Boscha i Kioto. Nie wiem jakie były w orginale więc nie chciałbym kupić złego zamiennika.
Z tego co się orientuję to oby producentów były montowane. Tylko nie wiem od kiedy Bosch'a montowali... na początku napewno były Koito...
Masz efkę po lifcie??
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Już chyba doszedłem o co chodzi, Depo ma żarówki H1 i H3, Koito też, a Bosch H1 H1, i tu może być problem bo są kable inaczej.
I zgadzam sie z opiniami tych co mówią, że Depo są do bani.
Bez liftu, za to po puknieciu z przodu
Marko79 napisał(a):Depo ma żarówki H1 i H3, Koito też
ja mam Koito i mam 2x H1. H3 były montowane w anglikach i autach na rynek japoński
Ja mam identycznie jak adaś
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
Marko79 popraw temat na zgodny z regulaminem.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Marko79 napisał(a):Już chyba doszedłem o co chodzi, Depo ma żarówki H1 i H3, Koito też, a Bosch H1 H1, i tu może być problem bo są kable inaczej.
Rocznik 97... czyli masz wersję po lifcie
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Może mieć tez niepełny lift wtedy zostają także koito
Akurat tak jest u mnie ale racja ze po pełnym lifcie są właśnie bosche wrzucone.
Pozdrowka
dziubek
Akurat tak jest u mnie ale racja ze po pełnym lifcie są właśnie bosche wrzucone.
Pozdrowka
dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
ostatnio jak robiłem cleary, to zauważyłem że nawet kierunki były robione z przodu przez koito. Przynajmniej ja takie mam....
p.s a o co chodzi z tym niepełnym liftem? Bo ja mam już ory 3 światło stop, mała stacyjkę i mały zamek w blendzie ale środek jeszcze przed liftem.... to jakaś przejściówka? Auto czerwiec 96r.
p.s a o co chodzi z tym niepełnym liftem? Bo ja mam już ory 3 światło stop, mała stacyjkę i mały zamek w blendzie ale środek jeszcze przed liftem.... to jakaś przejściówka? Auto czerwiec 96r.
- Od: 4 paź 2007, 15:06
- Auto: Toledo II 1,9TDI ARL 150km- 2001r
Witam
Mam Mazdę 323 f po liftingu 1997 rocznik
Była bita i ktoś dał reflektory Depo na żarówki H3 i H1 (w orginale powinny być Bosch).
Teraz kupiłem Bosch na żarówki H1 H1 i w związku z tym mam pytanie czy będzie duży problem z zamianą, chyba chodzi głownie o wiązki przewodów.
Pozdrawiam
Mam Mazdę 323 f po liftingu 1997 rocznik
Była bita i ktoś dał reflektory Depo na żarówki H3 i H1 (w orginale powinny być Bosch).
Teraz kupiłem Bosch na żarówki H1 H1 i w związku z tym mam pytanie czy będzie duży problem z zamianą, chyba chodzi głownie o wiązki przewodów.
Pozdrawiam
Witam.
Pozwalam się dołączyć do wątku. Jak z zewnątrz poznac czy lampa jest od anglika czy od wersji europejskiej, czy na szkle są jakies inne napisy albo jakieś szczegóły które pozwalają odróżnić wersję euro od GB?
Pozwalam się dołączyć do wątku. Jak z zewnątrz poznac czy lampa jest od anglika czy od wersji europejskiej, czy na szkle są jakies inne napisy albo jakieś szczegóły które pozwalają odróżnić wersję euro od GB?
323 f 98 r BA
- Od: 22 mar 2007, 19:42
- Auto: Mazda 6 2.0 Pb 2005r
1, 2