Witam.
mam pytanko.. jak zdjąć maskownice głośników w przednich drzwiach..?
proszę o pomoc..
pzdr
Maskownice głośników w drzwiach
Strona 1 z 1
Jesli chodzi o te czarne plastiki to wystarczy podwazyc delikatnie np srubokretem. Mi od strony kierowcy wylatuje sam po mocniejszym trzasnieciu drzwiami :/ Musze cos z tym zrobic jak bede mial czas.
- Od: 13 paź 2007, 10:50
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V(Z5) '96
Elpigaz – 4 generacja
a mi nie chcą wyjść.. podważałem śrubokrętem ale nie szło to zostawiłem żeby nie wyłamać czegoś.. :/
chcę zdjąć by wymienić głośniki...
ze zdejmowaniem boczków chyba więcej jest roboty..?
chcę zdjąć by wymienić głośniki...
ze zdejmowaniem boczków chyba więcej jest roboty..?
pǝǝdsɐpzɐɯ
- Od: 22 gru 2007, 13:11
- Auto: 323F BA '97 1.5 16V
Noble Green
nie wiem jak tam w wersji po lifcie bo widze ze masz 97 ale w starszych jak dobrze pamietam sciagniecie maskownic nic nie daje bo sruby sa po bokach i srubokretem i tak nie dojdziesz.Moze ktos inny sie wypowie.Sciagniecie tapicerki przynajmniej u mnie nie wymaga duzego zachodu i mysle ze u ciebie bedzie podobnie.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
He,no wlasnie, moze ktos Ci je przykleil do tapicerki jak nie idzie ich sciagnac podwazakac. One sa na 4 plastikowych szpilkach wetkniete. A kolega ma racje piszac,ze nie wykrecisz glosnikow nie sciagajac tapicerki. Sciagniesz ja odkrecajac srubki: pod zaslepka plastikowa, przy klamce(oczywiscie wewnetrznej;) ), otworz schowek w drzwiach to znajdziesz 2 nastepne, oraz oczywiscie od spodu drzwi chyba ze 2 sa. Sciagasz tapicerke podwazajac ja do gory, nie za mocno, bo sa na zatrzaskach jeszcze i tam kabelkow od centralnego i glosnikow zebys nie urwal
Mam nadzieje,ze nie zapomnialem o czyms waznym.
- Od: 13 paź 2007, 10:50
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V(Z5) '96
Elpigaz – 4 generacja
po lificie te maskownice są "zintegrowane" z boczkami tzn sie ich nie wyjmuje bo maskownice i boczki stanowią jedna calosc
jedyna metoda to zdjac boczki i tyle 
- Od: 25 wrz 2007, 10:07
- Auto: było 323F Z5, 323F KF, Honda Accord Coupe, Audi A4 B6 1.8T Sedan, Audi A4 B6 1.8T Avant, Audi A4 B6 2.4 V6
Zdjęcie maskownic nic nie da. Ja sie uparłem zdjąłem je- to wyłamałem przy tym jednego bolca. Śruby są schowane pod tapicerką więc musisz ściągnąć całą. Burchi Ci dobrze wytłumaczył. Zrób tak jak napisał a nie będzie problemu.
- Od: 4 paź 2007, 15:06
- Auto: Toledo II 1,9TDI ARL 150km- 2001r
Strona 1 z 1