W jaki sposób przymocowana jest lotka na tylnej szybie? Moja jest przyklejona ochydną taśma klejącą, nie chcę tego odrywać bo nie wiem co czeka mnie pod ta taśmą. Ten element jest jakoś klejony do szyby?

www.mazdaspeed.pl
art3city napisał(a):dzięki za odpowiedzi
Akar.Zaephyr napisał(a):art3city napisał(a):dzięki za odpowiedzi
Dodam jeszcze małe info w tym temacie:
Tylna lotka z wersji po lifcie jest podłączana do elektryki odpowiednią kostką. Ponieważ w wersjach przed liftem nie było trzeciego światła stop w lotce, raczej nie spodziewam się abyś tam znalazł odpowiednią instalację toteż lepiej przygotować się na grzebanie przy elektryce.
U mnie w bagażniku cały czas leży owa lotka i czeka na zamontowanie. Jak i parę innych rzeczy – elektryczne lusterka itp. Rozbierałem już przednie drzwi chcąc samodzielnie coś zrobic ale okazało się iż instalacja elektryczna jest kompletnie inna w modelach z dwiema przednimi szybami elektrycznymi i manualnymi lusterkami. Trzeba było szukać instalacji z wersji 4x ele + ele lusterka...
Dlatego też wnioskuję że sam zakup lotki to pół drogi – musisz jeszcze mieć kogoś kto Ci to złoży do kupy, chyba że sam się na tym znasz
Pozdrawiam – Akar.
davnes napisał(a):majlo. raczej masz przerobione autko- ale to chyba dobrze:] lift był miedzy 97-a 98 możesz popatrzeć jak masz podłączoną ta lotkę i zrobić kilka fotek bo sam muszę ją założyć tylko nie wiem gdzie podpiąć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość