Czym wyrównać podłoge z butlą gazu w kole zapasowym?
Strona 1 z 1
Może ktoś juz miał ten problem, założył gaz w butli do koła zapasowago i wyustawał mu poza obrys, wtedy trzeba jakos wyrównać te podłoge zeby to wygładało porzadnie?? Ktos juz moze to robil?? Jak to zrobić zeby to mialo sens i bylo dobrze???
Ostatnio edytowano 20 maja 2007, 22:51 przez Tasior, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
Tasior napisał(a):Może ktoś juz miał ten problem, założył gaz w butli do koła zapasowago i wyustawał mu poza obrys, wtedy trzeba jakos wyrównać te podłoge zeby to wygładało porzadnie?? Ktos juz moze to robil?? Jak to zrobić zeby to mialo sens i bylo dobrze???
Ile litrów ma butla?
Butla ma jakies 45litrów, tankuje cos kolo 35-38. Troche to wystaje, ale i tak dobralem sobie eksperymentalnie taka butle ktora jest w miare duza i idealnie zajmuje przestrzen po kole dojazdowym i jednoczesnie nie jest zbyt wysoka. Ale jednak i tak sporo wystaje a chce zeby to wygladalo ladnie. Myslalem cos o styropianie.
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
zieba1982 napisał(a):witam ja posiadam tez butlę która wystaje ale wysokość wyrównałem własnie styropianem i na to sklejka z dywanem i jest naprawde nie do poznaki
he a styropian ci nie skrzypi?
bo ja u siebie tez wyrównalem ten próg styropianem i niestety styropian skrzypi ocierając o gołą blachę i o butle z gazem
Docinałem, kombinowałem i nadal jak mam pusty bagaznik "podśpiewuje" sobie na nierównościach
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
najlepiej zrobic to z MDF-u, ja jak będę miał chwilę wolnego i trochę gotówki extra tez sobie robie podłoge z MDF w bagażniku bo mine ta wykładzina wkurza
MDF trochę waży i trzeba to wziąć pod uwagę. Wypadało by również położyć później jakiś dobry lakier, aby zabezpieczyć mdf przed wilgocią. W OBI i Casto można kupić płyty o różnych grubościach o ile pamiętam zaczyna się od 16mm Za friko dotną do podanego wymiaru, a później można samemu wykończyć boki wyrzynarką.
U siebie nie mam (jeszcze) butli i nad dywanikiem mam na całej powierzchni bagażnika taką plastikową wanienkę- nie wiem jak się to normalnie nazywa
Fajna sprawa bo nie przepuszcza wody i jest twarda równa powierzchnia.
Styropian to chyba najgorsze rozwiązanie.
U siebie nie mam (jeszcze) butli i nad dywanikiem mam na całej powierzchni bagażnika taką plastikową wanienkę- nie wiem jak się to normalnie nazywa
Styropian to chyba najgorsze rozwiązanie.
no_fear napisał(a):niestety styropian skrzypi ocierając o gołą blachę
A wystarczy go po prostu okleić filcem albo grubym materiałem (przestaje skrzypieć).
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Strona 1 z 1