Witam
Niebawem przymiezam sie do dolozenia glosniczkow do drzwi tylnych ale proba zdjecia tapicerki z drzwi tylnych zakonczyla sie fiaskiem znalazlem tylko jedna srube obok klamki dodam ze tylne szyby mam na korbke wiec ja tez pewnie trzeba odpowiednio sciagnac ale jak by nic nie uszkodzic?
Pozdrowka
dziubek
Zdjecie tapicerki w drzwi tylnych Mazda 323 F BA
Strona 1 z 1
Odkrecasz tą śrubke obok klamki,zdejmujesz korbke(trezba wyjąc najpierw pierscien zabezpieczajacy) i tyle z odkręcania:) Następnie od dołu delikatnie pociagasz tapicerke drzwi bo jest na zatrzaskach,jak juz odejdzie ci dol to delikatnie go odchyl i calą tapicerkepchnij do gory do u goru sa tez zatrzaski plastykowe ktore ale nie wychodz tylko zeskakuja ze specjalnych prowadzen w tapicerce.Rob to ostroznie bo te prowadzenia(metalowe,wygiete blaszki przyklejone do tapicerki) moga sie oderwac,wtedy trzeba to posklejac niestety.Rozbierałem to dziesiatki razy,i nie masz sie czego obawiac,za bardzo nie ma tam co popsuc zeby nie szlo naprawic:) Jestem z zabrza wiec jesli bywasz w gliwicach to mozemy sie spotkac i Ci to pokaze:)
-
batmanek
Strona 1 z 1