Uszczelka szyberdachu – uchylany

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Gość » 16 kwi 2006, 11:47

Czy ktoś wymieniał uszczelkę w szyberdachu, z powodu przecieku.

W warsztacie w Poznaniu mi powiedzieli że wymiana wraz z uszczelka ok 150 PLN. Dzwoniłem do kilku :( <killer>

Myślę że spróbuję sam, tylko jak dobrac i gdzie kupić taką uszczelkę i czy jest łatwa ta wymiana.

W tej chwili jest zasilikonowany szyberdach, ale idzie lato i się napewno przyda.
Gość

Postprzez Cysiek » 16 kwi 2006, 15:41

U mnie ciekł szyber na rogach. Uszczelka była już sfatygowana, więc kupiłem uszczelke do okien. Odkręciłem szyber nakleiłem tą nową uszczelkę na starą i jest Ok. Nic nie leci szyber ładnie dociska. Jest tylko jedna wada że nigdzie nie mogłem dostać uszczelki w kolorze czarnym. Zmuszony byłem nakleić w kolorze brązowym :| .
Była 323f bg
Forumowicz

Od: 27 gru 2005, 23:18
Auto: Audi 80 B4 Avant 1,9 Tdi

Postprzez szumiq » 23 kwi 2006, 16:58

Miałem ten sam problem, zacząłem od podgięcia łapek trzymających szybę w ramce szyberdachu,bo przeciekał na rogach szyby ( nie dociskał uszczelki),oraz wymontowałem całą ramkę szyberdachu,wyczyściłem stary byle jak nałożony silikon ( czarny) i nałożyłem zwykły silikon sanitarny,poskładałem i nie przecieka do dnia dzisiejszego :)
Początkujący

Od: 22 kwi 2006, 20:07
Auto: Mazda 3 BM 165KM '16
Była: 323 , 626 , Xedos 6