Siłowniki tylnej klapy
Strona 1 z 1
Mam problem w maździe z 95 rocznika, po prostu siłowniki (amorki) tylnej klapy nie trzymają. Pytałem Smirnofa, znanego na tym forum i okazało się, że obecnie na rynku nie ma nowych zamienników. Moje pytanie jest takie : czy nie wiecie przypadkiem od jakiego innego auta podobne lub po drobnej modyfikacji (jakiej) siłoniki pasują do maździ. Słyszałem coś na allegro, że podobno od Skody Felicji, czy Faworitki
Coś wam o tym wiadomo 
-
rklepak
Zapytaj u nich. Powinni ci coś dobrać.
http://allegro.pl/item85772805_amortyza ... oncow.html
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Od: 23 lut 2006, 21:06
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 Z5
Ja właśnie dostałem paczkę z Eurotechniki (http://www.eurotechnika.com.pl) ze sprężynami gazowymi do tylnej klapy produkcji węgierskiej. Mają bogaty wybór tylko na maile odpisują z tygodniowym poślizgiem...
Mnie policzyli 191zł za oba plus przesyłkę za pobraniem (trzeba zamówić lewy i prawy, BA ma tak mocowania zrobione). Jak będzie tak z 10 stopni to sobie je zainstaluję – zobaczymy czy są lepsze niż JC
Mnie policzyli 191zł za oba plus przesyłkę za pobraniem (trzeba zamówić lewy i prawy, BA ma tak mocowania zrobione). Jak będzie tak z 10 stopni to sobie je zainstaluję – zobaczymy czy są lepsze niż JC
Te z JC tez nie sa zle – przynajmniej jesli chodzi o amortyzatory klapy
Drugi rok takie mam i klapa trzyma sie dobrze
Drugi rok takie mam i klapa trzyma sie dobrze
If you notice this notice, you may notice that this notice, was not worth noticing
- Od: 13 cze 2004, 16:00
- Auto: była: 323 BF 1.3 LPG 1988r.
jest: MX-5 NBFL Unplugged 1.6 2004r.
Ja sobie zamontowałem w/w zamienniki i stwierdzam:
a) pasują
a były wątpliwości bo miałem problem z gwintem na jednej z końcówek od strony klapy (nie łapał, "poprawiłem" go nakrętką i poszło)
b) cholernie się z pierwszym namęczyłem, bo się kapkę za mocno rozpierają i musiałem jedną ręką klapę podnosić, a drugą umieścić na miejscu gumową podkładkę, stopkę i chwycić obiema śrubami (robiłem sam, a trzeba uważać żeby sobie lakieru i nie zadrapać przez głupotę i nieostrożność, tudzież łapy nie przytrzasnąć)
c) drugi w 10m zrobiłem – może dlatego że pierwszy już pomagał przy podnoszeniu klapy
d) gumowe podkładki trzeba sobie skombinować we własnym zakresie (ja wyciąłem z dętki) bo stare są na amen zwulkanizowane z oryginalnymi spreżynami
e) tak, miałem 10-letnie oryginaly i trzymały tylko przy braku wiatru, oraz w lecie (ale w rękach się nadal ich nie da ścisnąć)
f) poziom wykonania zamienników nie szokuje jak się popatrzy na oryginały, ale może parę lat pożyją, ogólnie wyglądają bardzo przyzwoicie
g) teraz to klapa się praktycznie sama otwiera po podniesieniu o 10cm i się trzeba namęczyć z zamykaniem
a) pasują
b) cholernie się z pierwszym namęczyłem, bo się kapkę za mocno rozpierają i musiałem jedną ręką klapę podnosić, a drugą umieścić na miejscu gumową podkładkę, stopkę i chwycić obiema śrubami (robiłem sam, a trzeba uważać żeby sobie lakieru i nie zadrapać przez głupotę i nieostrożność, tudzież łapy nie przytrzasnąć)
c) drugi w 10m zrobiłem – może dlatego że pierwszy już pomagał przy podnoszeniu klapy
d) gumowe podkładki trzeba sobie skombinować we własnym zakresie (ja wyciąłem z dętki) bo stare są na amen zwulkanizowane z oryginalnymi spreżynami
e) tak, miałem 10-letnie oryginaly i trzymały tylko przy braku wiatru, oraz w lecie (ale w rękach się nadal ich nie da ścisnąć)
f) poziom wykonania zamienników nie szokuje jak się popatrzy na oryginały, ale może parę lat pożyją, ogólnie wyglądają bardzo przyzwoicie
g) teraz to klapa się praktycznie sama otwiera po podniesieniu o 10cm i się trzeba namęczyć z zamykaniem
Briareos napisał(a):f) poziom wykonania zamienników nie szokuje jak się popatrzy na oryginały, ale może parę lat pożyją, ogólnie wyglądają bardzo przyzwoicie
i jakie wrażenia po 2latach użytkowania?
85zł krzyczą za niemieckie HANS PRIES...a ile trzeba dać za takie siłowniki do 323F BA w JC?
Ostatnio edytowano 14 sty 2008, 14:08 przez no_fear, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
dubel ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Działają bez zarzutu. Klapa w zimie idzie do góry sama, choć nieco powoli. Jak jest ciepło to wolę przytrzymywać żeby mi zawiasów nie nadwyrężyła
Ogólnie jestem bardzo zadowolony – klapa nie spada mi na głowę jak to miało miejsce, a o to chodziło
Ogólnie jestem bardzo zadowolony – klapa nie spada mi na głowę jak to miało miejsce, a o to chodziło
he zadzwoniłem do kilku sklepów "JC" i twierdzą, że nie mają w ogóle do 323F BA
nawet na zamówienie..
Briareos pamiętasz ile zapłaciłeś za swoje?
nawet na zamówienie..
Briareos pamiętasz ile zapłaciłeś za swoje?
założyłem zJC do GE przy pierwszym otwieraniu gdy bym się bardziej pochylił pewnie straciłbym zeby albo miał złamany nos.po pół roku już coś z nich wyciekło, ale już są dwa leta i jeszcze klape trzymają 
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
http://eurotechnika.com.pl/ tu zamawiałem w listopadzie. 173 za komplet.
- Od: 5 lis 2007, 19:44
- Auto: 323 F'97 BA 1.8 16v BP ASB
A6 C5'02 3.0 V6 ASN tip. quattro AVANT
Strona 1 z 1