Witam
Mam problem z otwarciem schowka (od strony pasażera), zamek się zepsuł i pech chciał że akurat gdy schowek był zamknięty na klucz. potrzebuję pomysłu jak go otworzyć bez użycia łomu oczywiście ewentualnie jak sie szybko dostać do schowka inną drogą gdyż są w nim schowane moje dokumenty.
Nie chciałabym niczego wyłamywać bo to się wiąże z dodatkowymi kosztami niestety.
Zepsuty zamek schowka jak otworzyć
Strona 1 z 1
To jest wręcz nierealne jeśli chodzi o prosty sposób otwarcia. Nawiasem mówiąc – po co zamykać schowek na klucz... mnie się to wydaje bezsensowne bo jeśli ktoś będzie chciał coś ukraść to i tak łomem to wyrwie. Ale mniejsza o to. Jedyny sposób to
– jeśli nie masz klimatyzacji to włożyć rękę pod schowek i wyjąć tunel od dmuchawy:
– jeśli klimatyzacja jest to wykręcić dmuchawę.
Następnie krótki wkrętak krzyżowy i na tak zwanego czuja wymacać zamek władając rękę w schowek od 'd...y strony'. Mocują go trzy śruby. Jak to zrobisz to otworzysz schowek.
– jeśli nie masz klimatyzacji to włożyć rękę pod schowek i wyjąć tunel od dmuchawy:
– jeśli klimatyzacja jest to wykręcić dmuchawę.
Następnie krótki wkrętak krzyżowy i na tak zwanego czuja wymacać zamek władając rękę w schowek od 'd...y strony'. Mocują go trzy śruby. Jak to zrobisz to otworzysz schowek.
Strona 1 z 1