Witam , mam następujący problem z moją Mazda 323F 1995.
Kiedy przekręcam kluczyk samochód nie reaguje , zero kontrolek, rozrusznik nawet nie rusza, nic . Sprawdzałem akumulator, nie rozładowany wszytko ok. Odstawiłem samochód po normlanej jeździe, wróciłem na 10min do domu , wracam i już nie reaguje , nigdy nie miałem podobnego problemu. Proszę o pomoc.
EDIT. Po dłuższej chwili samochód zareagował i odpalił. Ale tak profilaktycznie żeby zapobiec podobnym sytuacjom co to mogło być?
EDIT. Znów ten sam problem dalej nie odpala , sprawdziłem bezpieczniki wszytko ok. Akumulator daje napięcie. Radia nie da się włączyć, światła awaryjne nie działają , jakby samochód był odcięty od prądu.
Brak reakcji na przekręcenie kluczyka, zero kontorolek
Strona 1 z 1
Nie ma innej metody – miernik w rękę i patrz gdzie masz napięcie a gdzie nie ma.
Jak sobie wyobrażasz zdiagnozowanie tej usterki na odległość?
P.S. proszę o uzupełnienie profilu o lokalizację i wersję silnikową auta oraz zapoznanie się z podziałem Działów Technicznych aby na przyszłość zakładać tematy w działach do tego przeznaczonych. Temat przenoszę.
Jak sobie wyobrażasz zdiagnozowanie tej usterki na odległość?
P.S. proszę o uzupełnienie profilu o lokalizację i wersję silnikową auta oraz zapoznanie się z podziałem Działów Technicznych aby na przyszłość zakładać tematy w działach do tego przeznaczonych. Temat przenoszę.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Strona 1 z 1